Šport
58 ogledov

Celjani zmagali na Slovaškem

Miha Zarabec Vardar Skopje Celje PL EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi regionalne lige Seha v gosteh premagali slovaški Tatran iz Prešova (25:31).

Zasedba Celja PL je dosegla drugo zmago v nizu v regionalni ligi Seha. Po velenjskemu Gorenju je ukanila še slovaški Tatran iz Prešova, v svoji pri tekmi pa klonila proti madžarskemu Veszpremu.

V uvodnih desetih minutah je bila igra raztrgana, Celjani pa so si z dvema zaporednima goloma Blaža Janca v 16. minuti priigrali dva gola prednosti (6:4). Gostitelji so jih pet minut kasneje ujeli in izenačili na 7:7. Slovenski prvaki so znova zaigrali nekoliko odločneje in v 25. minuti znova povišali na 10:8, a so gostitelji naredili delni izid 3:0 in jih znova pahnili v rezultatski zaostanek, na velik odmor pa so se tekmeci podali z neodločenim izidom 11:11.

Druga polovica tekme je bila v znamenju izbrancev Branka Tamšeta, ki so letošnje rablje velenjske zasedbe na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov zasenčili v vseh prvinah. Predvsem udarno igro so prikazale v prelomnih trenutkih dvoboja, po njihovem vodstvu s 26:20 v 52. minuti pa je bilo tudi jasno, da bosta točki romali v Slovenijo.

Liga Seha, 3. kolo:

Tatran Prešov - Celje PL 25:31 (11:11)
Hrstka, Sadovji, Čip, Urban po 4; Janc 7, Zarabec in Kodrin po 6.

Vardar - Veszprem 29:22 (16:12)

Nedelja:
Gorenje - Nexe
Metalurg - Veszprem

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.