Celo v 'nekošarkarski' Angliji so se razpisali o Dončiću

Foto: Instagram luka dončić
V Veliki Britaniji košarka sodi med obstranske športe, a tudi tu so se razpisali o čudežnem Slovencu.
Oglej si celoten članek

V britanskih medijih boste le redko zasledili članke o košarki, saj eden izmed najpopularnejših športov na svetu na Otoku, kjer prevladujejo nogomet, ragbi, kriket, konjske dirke, boks, formula 1, tenis in v zadnjih letih še kolesarstvo, ne sodi med pomembnejše športne panoge. A tudi pri medijskem gigantu BBC se niso mogli izogniti članku o Luki Dončiću.

Mladega Slovenca so uvrstili v rubriko 'Zgodbe, ki jih morate prebrati', v naslovu pa zapisali 'Luka Doncic: Vzpon zvezdnika Dallasa od slovenskih korenin do uspeha v ligi NBA'.

V omenjenem članku so se nato lotili Dončićevih prvih košarkarskih let pri Olimpiji, selitve v Madrid, preboja v člansko ekipo in njegovega čudežnega leta, ko je s Slovenijo najprej osvojil evropsko prvenstvo, kasneje pa dominiral v Evroligi, si s soigralci priigral lovoriko in ob tem prejel še kopico individualnih nagrad.

"V zgolj enem letu je Dončić podobne čudežne trenutke, ki te pustijo brez sape, ponavljal tudi v NBA. Prislužil si je naziv novinca leta, preden pa je koronavirus prekinil sezono 2019/20 pa je imel povprečje, ki se je z 28.7 točke, 9.3 skoka in 8.7 asistence približalo trojnemu dvojčku. S tem se je pri vsega 21 letih znašel v razpravah o najkoristnejšem igralcu lige," je v svojem članku zapisal Ryan Baldi.

Slednji je povzel še mnenji nekdanjega zvezdnika in člana madridskega Reala Joeja  Arlauckasa in dolgoletnega košarkarja moskovskega CSKA Kyla Hinesa, ki je sicer v maju prestopil v Olimpio Milano. "Že zdaj je All-Star igralec, a ni niti star 22 let. Ima potencial, da postane še večji," meni dvakratni najboljši obrambni igralec Evrolige, Arlauckas pa je zaključil: "Gledate fanta, ki lahko v zelo kratkem obdobju postane najboljši igralec na svetu. Tako daleč lahko seže."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.