Šport > Košarka
1922 ogledov

Celo v 'nekošarkarski' Angliji so se razpisali o Dončiću

luka dončić Instagram
V Veliki Britaniji košarka sodi med obstranske športe, a tudi tu so se razpisali o čudežnem Slovencu.

V britanskih medijih boste le redko zasledili članke o košarki, saj eden izmed najpopularnejših športov na svetu na Otoku, kjer prevladujejo nogomet, ragbi, kriket, konjske dirke, boks, formula 1, tenis in v zadnjih letih še kolesarstvo, ne sodi med pomembnejše športne panoge. A tudi pri medijskem gigantu BBC se niso mogli izogniti članku o Luki Dončiću.

Mladega Slovenca so uvrstili v rubriko 'Zgodbe, ki jih morate prebrati', v naslovu pa zapisali 'Luka Doncic: Vzpon zvezdnika Dallasa od slovenskih korenin do uspeha v ligi NBA'.

V omenjenem članku so se nato lotili Dončićevih prvih košarkarskih let pri Olimpiji, selitve v Madrid, preboja v člansko ekipo in njegovega čudežnega leta, ko je s Slovenijo najprej osvojil evropsko prvenstvo, kasneje pa dominiral v Evroligi, si s soigralci priigral lovoriko in ob tem prejel še kopico individualnih nagrad.

 | Avtor:

"V zgolj enem letu je Dončić podobne čudežne trenutke, ki te pustijo brez sape, ponavljal tudi v NBA. Prislužil si je naziv novinca leta, preden pa je koronavirus prekinil sezono 2019/20 pa je imel povprečje, ki se je z 28.7 točke, 9.3 skoka in 8.7 asistence približalo trojnemu dvojčku. S tem se je pri vsega 21 letih znašel v razpravah o najkoristnejšem igralcu lige," je v svojem članku zapisal Ryan Baldi.

Slednji je povzel še mnenji nekdanjega zvezdnika in člana madridskega Reala Joeja  Arlauckasa in dolgoletnega košarkarja moskovskega CSKA Kyla Hinesa, ki je sicer v maju prestopil v Olimpio Milano. "Že zdaj je All-Star igralec, a ni niti star 22 let. Ima potencial, da postane še večji," meni dvakratni najboljši obrambni igralec Evrolige, Arlauckas pa je zaključil: "Gledate fanta, ki lahko v zelo kratkem obdobju postane najboljši igralec na svetu. Tako daleč lahko seže."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice