Cene Prevc v Nemčiji skočil na stopničke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mladega Slovenca je premagal le en tekmovalec.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučarski skakalec Cene Prevc je bil na drugi posamični tekmi celinskega pokala v nemškem Klingenthalu drugi. S tem je potrdil kvoto sedmega slovenskega skakalca v naslednji periodi svetovnega pokala po nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, je sporočila Smučarska zveza Slovenije.

Cene Prevc je na šestih tekmah v desetih dneh v celinskem pokalu štirikrat skočil na zmagovalni oder. Danes je na dopoldanski tekmi skočil 139 in 137,5 metra ter z 277,6 točke premoč znova priznal le Avstrijcu Markusu Schiffnerju, ki je zbral 292,1 točke. Tretje mesto je osvojil Manuel Fettner.

Slovenci blesteli V igri desetink Slovenca za las ob stopničke

Anže Semenič je danes zasedel 12. mesto, Lovro Kos je bil mesto za njim, do točk je prišel še Rok Justin z 20. mestom. Še drugič je brez točk ostal Marcel Stržinar, danes je bil izven trideseterice tudi Tjaš Grilc.

V tej periodi celinskega pokala bosta dve tekmi na sporedu še prihodnji konec tedna v Brotterodeju, že zdaj pa je jasno, da bo Slovenija na tekmah svetovnega pokala lahko nastopila s sedmimi skakalci. Vprašanje je le, koliko tekem bo po SP v Oberstdorfu sploh na sporedu po odpovedani norveški turneji Raw Air.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.