Cesar: "Zabijem lahko tudi z masko"

Foto: Žurnal24 Kljub poškodbi je bil Ljubljančan židane volje. (Foto: Nik Rovan)
Boštjan Cesar, branilec slovenske reprezentance, je Italiji pred več kot pol desetletja že zabil zmagoviti gol. Ljubljančana niti maska zaradi poškodbe nosu ne bo ovirala, da bi mrežo zatresel tudi v petek.
Oglej si celoten članek

Koliko vas maska konkretno ovira?
Dihanje je gotovo še malo oteženo, a ne toliko, da ne bi smel trenirati. Malce se sicer še moram navaditi na masko, narejena je tako, da bom lahko igral. Kar zadeva kovinske ploščice, so mi jih nekaj vzeli ven. Pomembno pa je, da nimam več tamponov v nosu in lahko diham. Vse je podrejeno temu, da se čim bolj pripravimo na tekmo z Italijo.

Kot ste obljubili – na maski imate zastavo Slovenije in grb Chieva …
To sta simbola, ki ju nosim s ponosom.

Kakšni so italijanski napadalci? Vas čaka veliko ruvanja v obrambi?
Gotovo gre za kakovostne napadalce. Morda je Pazzini vroč, pričakujemo njega. Gotovo pa bo šlo za velik boj.

Foto: Nik Rovan Bostjan Cesar Kako gledate na sestavo italijanske reprezentance, v kateri ni super zvezdnikov?
So precej mlada ekipa, ti zvezdniki šele prihajajo. Ampak to so vse vrhunski nogometaši, ki v klubih igrajo vidne vloge. Mogoče ne poimensko, ampak igralsko so dobri.

Kaj pravite na slovito italijansko obrambno igro?
Če se branijo, se lahko branijo tudi z enajstimi igralci. Če napadajo, so tudi dovolj napadalno usmerjeni. Menim, da imajo dobro urejeno homogenost med napadom in obrambo.

Verjetno imate veličasten spomin na Italijo (Cesar je leta 2004 na kvalifikacijski tekmi za SP 2006 v Celju zabil edini zadetek na tekmi, op. a.)?
Spominjam se, kot da bi bilo včeraj. Gledamo naprej in verjamemo, da lahko napravimo dober rezultat proti Italiji.

Maska torej ne bo ovira, da azzurom en bi znova zabili gola?
Seveda ne!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.