Chapecoenseju ovacije kljub porazu

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometni klub Chapecoense, ki je lani novembra v letalski nesreči izgubil večino svojih članov, je odigral prvo domačo tekmo v pokalu Libertadores, najpomembnejšem klubskem tekmovanju v Južni Ameriki.
Oglej si celoten članek

Čeprav je Chapecoense izgubil z argentinskim Lanúsom (1:3), so gledalci zadovoljni in srečni zapustili stadion. Navijači so že nekaj ur pred tekmo napolnili stadion in nogometaše - klub je moral pripeljati 22 novih igralcev, pričakali v velikem slogu. 

Navdušenje je doseglo vrhunec na začetku drugega polčasa, ko je Rossi zadel za vodstvo domačih. A veselje ni trajalo dolgo; tri minute pozneje so gostje izenačili, v 66. minuti je bilo 2:1, končni rezultat pa je padel v 80. minuti.

"Vedeli smo, da ne bo lahko. Lanus je bil favorit in upravičil je vlogo," je po tekmi dejal domači strateg Wagner Mancini, medtem ko je množica gledalcev še dolgo vztrajala na stadionu in pela navijaške pesmi.

Chapecoense, ki v pokalu Libertadores nastopa kot zmagovalec južnoameriškega pokala, čeprav ta tekma zaradi padca letala nikoli ni bila odigrana, je tekmovanje začel prejšnji teden z zmago na gostovanju v Venezueli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.