Šport > Nogomet
45 ogledov

Chapecoenseju ovacije kljub porazu

Rossi Chapecoense EPA
Nogometni klub Chapecoense, ki je lani novembra v letalski nesreči izgubil večino svojih članov, je odigral prvo domačo tekmo v pokalu Libertadores, najpomembnejšem klubskem tekmovanju v Južni Ameriki.

Čeprav je Chapecoense izgubil z argentinskim Lanúsom (1:3), so gledalci zadovoljni in srečni zapustili stadion. Navijači so že nekaj ur pred tekmo napolnili stadion in nogometaše - klub je moral pripeljati 22 novih igralcev, pričakali v velikem slogu. 

Navdušenje je doseglo vrhunec na začetku drugega polčasa, ko je Rossi zadel za vodstvo domačih. A veselje ni trajalo dolgo; tri minute pozneje so gostje izenačili, v 66. minuti je bilo 2:1, končni rezultat pa je padel v 80. minuti.

"Vedeli smo, da ne bo lahko. Lanus je bil favorit in upravičil je vlogo," je po tekmi dejal domači strateg Wagner Mancini, medtem ko je množica gledalcev še dolgo vztrajala na stadionu in pela navijaške pesmi.

Chapecoense, ki v pokalu Libertadores nastopa kot zmagovalec južnoameriškega pokala, čeprav ta tekma zaradi padca letala nikoli ni bila odigrana, je tekmovanje začel prejšnji teden z zmago na gostovanju v Venezueli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.