Chelsea dopolnil četrtfinalno osmerico

Foto: Reuters (Chelsea - Middlsebrough) Foto: Reuters (Chelsea - Middlsebrough) Foto: Reuters (Chelsea - Middlsebrough) Foto: Reuters (Chelsea - Middlsebrough) Foto: Reuters (Everton - Oldham Athletic) Foto: Reuters (Everton - Oldham Athletic) Foto: Reuters (Everton - Oldham Athletic) Foto: Reuters (Everton - Oldham Athletic) Foto: Reuters (Everton - Oldham Athletic)
Lononski Chelsea je postal še zadnji četrtfinalist pokala FA, potem ko je v gosteh premagal drugoligaša Middlsebrough (2:0). Na ponovljeni tekmi med Evertonom in Oldham Athleticom - prva se je končala z neodločenim izidom (2:2) - so se zmage veselili domačini iz Liverpoola, ki so si zagotovili četrfinalni zmenek z Wiganom.
Oglej si celoten članek

Chelsea je na zaostali tekmi 5. kroga pokala FA z 2:0 preagal Middlesbrough in si priigral četrtfinalni obračun z Manchester Unitedom. V prvem polčasu se na zelenici ni zgodilo nič pretirano zanimivega, ekipi pa sta se na odmor podali brez zadetkov.

Favorizirani gostje so obrambo drugoligaša vendarle prebili v 51. minuti, ko je z razdalje zadel Ramires. Kmalu zatem je nevarno zapretil Fernando Torres, vendar je domači vratar Jason Steele njegov strel preusmeril v vratnico. Končnih 2:0 je zagotovil Victor Moses, ki je z neposredne bližine zadel po podaji Edena Hazarda. Chelsea zasluženo v četrtfinalu.

Everton v drugo ugnal tretjeligaša

Everton se bo v četrtfinalu pokala FA pomeril z Wiganom, saj je na ponovljeni tekmi petega kroga najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu premagal Oldham Athletic (3:1). V 15. minuti je za premierligaše prvi zadel Kevin Mirallas, medtem ko je na drugi strani priložnost za izenačenje zapravil Jose Baxter. V 34. minuti je vodstvo domačih povišal Leighton Baines, v drugem polčasu pa je tretji gol za Everton z glavo dosegel Leon Osman. Častni zadetek za tretjeligaša je dve minuti kasneje zabil Matt Smith.

Pokal FA, 5. krog:

Middlesbrough : Chelsea 0:2 (0:0)
Ramires (51), Moses (73)

ponovljena tekma:
Everton
: Odlham Athletic 3:1 (2:0)
Mirallas (15), Baines (34/11m), Osman (62); Smith (64)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.