Šport > Nogomet
29 ogledov

Chelsea dopolnil četrtfinalno osmerico

(Everton - Oldham Athletic)
1/9
Reuters
Lononski Chelsea je postal še zadnji četrtfinalist pokala FA, potem ko je v gosteh premagal drugoligaša Middlsebrough (2:0). Na ponovljeni tekmi med Evertonom in Oldham Athleticom - prva se je končala z neodločenim izidom (2:2) - so se zmage veselili domačini iz Liverpoola, ki so si zagotovili četrfinalni zmenek z Wiganom.

Chelsea je na zaostali tekmi 5. kroga pokala FA z 2:0 preagal Middlesbrough in si priigral četrtfinalni obračun z Manchester Unitedom. V prvem polčasu se na zelenici ni zgodilo nič pretirano zanimivega, ekipi pa sta se na odmor podali brez zadetkov.

Favorizirani gostje so obrambo drugoligaša vendarle prebili v 51. minuti, ko je z razdalje zadel Ramires. Kmalu zatem je nevarno zapretil Fernando Torres, vendar je domači vratar Jason Steele njegov strel preusmeril v vratnico. Končnih 2:0 je zagotovil Victor Moses, ki je z neposredne bližine zadel po podaji Edena Hazarda. Chelsea zasluženo v četrtfinalu.

Everton v drugo ugnal tretjeligaša

Everton se bo v četrtfinalu pokala FA pomeril z Wiganom, saj je na ponovljeni tekmi petega kroga najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu premagal Oldham Athletic (3:1). V 15. minuti je za premierligaše prvi zadel Kevin Mirallas, medtem ko je na drugi strani priložnost za izenačenje zapravil Jose Baxter. V 34. minuti je vodstvo domačih povišal Leighton Baines, v drugem polčasu pa je tretji gol za Everton z glavo dosegel Leon Osman. Častni zadetek za tretjeligaša je dve minuti kasneje zabil Matt Smith.

Pokal FA, 5. krog:

Middlesbrough : Chelsea 0:2 (0:0)
Ramires (51), Moses (73)

ponovljena tekma:
Everton
: Odlham Athletic 3:1 (2:0)
Mirallas (15), Baines (34/11m), Osman (62); Smith (64)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.