Šport > Nogomet
24 ogledov

Zapravljivi vragi so se tresli do zadnjega

Coquelin Kazim Richards Arsenal Blackburn Rovers pokal FA Cup peti krog peto kol
1/23
EPA
Manchester United se je moral kljub popolni prevladi na tekmi pokala FA za uvrstitev v četrtfinale proti Readingu tresti vse do zadnjih sekund (2:1). Manchester City je čez vikend hitro zatrl odpor Leedsa, Chelsea pa se je šele uvrstil v osmino finala. Arsenal je po porazu proti drugoligašu Blackburnu izpadel še iz drugega pokalnega tekmovanja v sezoni.

Gol naturaliziranega turškega državljana, sicer Angleža Colina Kazima-Richardsa, je Arsenal poslal še iz drugega pokalnega tekmovanja v sezoni. Topničarjem, ki že več let čakajo na nov kos srebrnine, ob izpadu iz ligaškega pokala in pokala FA ostaja le še "znanstvenofantastično" upanje na zmago v Ligi prvakov, kjer se bodo v osmini finala pomerili z enim izmed favoritov - Bayernom.

Navijači so trenerju Arsènu Wengerju spet namenili koncert žvižgov, potem ko je francoski strateg na klopi pred torkovo tekmo z Bavarci pustil Thea Walcotta, Santija Cazorlo in povratnika po poškodbi Jacka Wilsherja.

Poteza se je Francozu kot bumerang vrnila v drugem polčasu, ko je Arsenal že zapravil kopico dobrih priložnosti (Tomáš Rosický je zatresel prečko). Omenjeno trojico je namreč v iskanju zmage hkrati poslal na zelenico, topničarji pa so praktično nemudoma dobili edini gol na tekmi.

Sir Alex na trnih do zadnje sekunde

Vratar Wojciech Szczęsny je strel Martina Olssona odbil točno na nogo Kazima-Richardsa, ki je s pomočjo okvirja gola zatresel mrežo in poskrbel za še več bolečine v srcih navijačev kluba iz severnega Londona, katerih ljubljenci so neuspešno iskali izenačujoči zadetek, ki bi pomenil ponovljeno tekmo v Blackburnu

Wenger s svojimi fanti v angleški Premier League za nameček v hrbet gleda tudi večnim rivalom Tottenhamu, ki bo le stežka dovolil topničarjem do četrtega mesta, ki ob koncu sezone vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov. Arsenalu tako po vsej verjetnosti ostaja le ena možnost - osvojiti najelitnejše tekmovanje Evrope.

Manchester United je proti Readingu že v prvih minutah zapravil nekaj neverjetnih priložnosti, na Old Traffordu pa jih je ob živce spravljal predvsem vratar Adam Federici. Po tem, ko je moral Avstralec v razmaku treh minut drugega polčasa vseeno dvakrat po žogo v svojo mrežo, in ko sta po vstopu Robina van Persieja zadela rezervist Nani in Javier Hernández, pa se Reading ni predal.

Ekipa, ki se bo tudi letos borila za obstanek v Premier League, si je v letošnji sezoni najelitnejšega angleškega tekmovanja ustvarila ime kot neumorni povratnik tudi po največjih zaostankih, tudi tokrat pa so bili varovanci Briana McDermotta blizu novemu podvigu.

Z neposredne bližine je v 82. minuti izenačil Jobi McAnuff, Reading pa bi v enem zadnjih napadov kmalu izenačil, a je po podaji s prostega strela slabo meril Adam Le FondreUnited v četrtfinalu čaka zmagovalec obračuna med Middlesbroughom in Chelseajem.

Pokal FA, 5. krog:

Luton Town : Milwall 0:3 (0:2)
Henry (12), Hulse (36), N´Guessan (85)

Arsenal : Blackburn Rovers 0:1 (0:0)
Kazim-Richards (72)

Milton Keynes Dons : Barnsley 1:3 (0:2)
Bowditch (61); Dagnall (3, 90), Harewood (19)
RK: Smith (90/Dons)

Oldham Athletic : Everton 2:2* (1:1)
Obita (13), Smith (90); Anichebe (24), Jagielka (48)

Manchester City : Leeds United 4:0 (2:0)
Y. Touré (5), Agüero (15/11-m, 74), Tévez (52)

Huddersfield Town : Wigan Athletic 1:4 (0:2)
Novak (62); McManaman (31), Koné (40, 89), McArthur (56)

Manchester United : Reading 2:1 (0:0)
Nani (69), Hernández (72); McAnuff (82)

Sreda, 27. februarja:
Middlesbrough - Chelsea

Ponovljeni tekmi 4. kroga:

Leicester City : Huddersfield Town 1:2 (1:1)
Keane (7); Clayton (5), Scannell (75)

Chelsea : Brentford 4:0 (0:0)
Mata (55), Oscar (68), Lampard (71), Terry (81)
* - tekma bo po pravilih tekmovanja ponovljena na stadionu gostujoče ekipe

Komentarjev 1
  • bojovi 09:51 19.februar 2013.

    Mah niso se ravno tresli, čeprav je Reading dobro napadel ampak bili pa so živčki :D.