Šport > Nogomet
9 ogledov

Neustrašni Arsenal upa na čudež

arsene wenger EPA
Londonski Arsenal letos preživlja največjo krizo, odkar je vodenje angleškega prvoligaša prevzel Arsene Wenger. Topničarji so že izpadli iz tekmovanja FA Cup, slabo pa jim kaže tudi v Ligi prvakov, kjer bodo na povratni tekmi lovili visok zaostanek proti Bayernu iz Münchna. V angleški premier ligi trenutno zasedajo peto mesto in imajo 21 točk zaostanka za vodilnim Unitedom.

Arsenal se v letošnji sezoni ni uspel dokazati v nobenem tekmovanju, zato pritisk na Arsena Wengerja vztrajno narašča. Topničarjem grozi, da bodo še osmo sezono zapored končali brez osvojene lovorike. Zaostanek za Manchestrom Unitedom v angleški premier ligi znaša že več kot 20 točk, medtem ko topničarje na povratni tekmi Lige prvakov proti Bayern Münchnu čaka težka naloga, saj so na domačem stadionu prejeli kar tri zadetke. Poraz je sicer s častnim golom ublažil Lukas Podolski (1:3). Za nameček je Arsenal iz najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu (FA Cup) izločil drugoligaš Blackburn Rovers.

Z zmago proti Aston Villi (2:1) v 27. kolu angleške lige so topničarji ohranili upanje za drugo mesto v premier ligi, ki je po mnenju Wengerja še vedno dosegljivo. ''Ne vem, če se bomo borili le s Tottenhamom. Nisem prepričan, da druga mesta niso dosegljiva. Chelsea je blizu in tudi Manchester City ni izven dosega. Boj bo napet vse do konca,'' je povedal trener Londončanov, ki imajo za drugouvrščenim Cityjem devet točk zaostanka.

Pred obračunom z lokalnim rivalom Tottenhamom je Jack Wilshere še enkrat poudaril, da je v nogometu mogoče prav vse. ''Sezone še zdaleč ni konec. Čaka nas lepa priložnost proti Tottenhamu in velika tekma proti Bayernu. Težko bo, a če bomo neustrašni, se lahko zgodi marsikaj,'' je povedal Wilshere, ki je bil zadovoljen s sobotno predstavo na zelenici. ''To je bila velika zmaga, še posebej po razočaranju sredi tedna. Čutimo pritisk. Mislim, da ga čuti tudi trener. Vedno se postavi za nas. Mi, igralci, pa se moramo soočiti s pritiskom in ga premagati, kot smo to storili v soboto,'' je dodal 21-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.