Šport > Nogomet
22 ogledov

Wenger: "Niti za sekundo nisem pomislil na slovo"

Wenger Arsenal Bayern trening Liga prvakov osmina finala EPA
Arsenalov trener Arsène Wenger je zatrdil, da niti za sekundo ni pomislil na odhod iz londonskega kluba, kjer v zadnjih dneh preživlja najhujšo krizo, odkar je pred 16 leti prevzel vodenje topničarjev. Francoz kljub vsemu spet ni želel potrditi, da bo v klubu kljub nezadovoljstvu navijačev ostal tudi po letu 2014, ko se mu izteče pogodba.

Prav vprašanje o njegovem morebitnem podaljšanju sodelovanja z Arsenalom je na novinarski konferenci pred tekmo z Bayernom izzvalo vročekrvno reakcijo Arsèna Wengerja, ki se je spustil v jezno izmenjavo pogledov in mnenj z zbranimi novinarji.

Topničarji so po izpadu iz pokala FA proti drugoligašu Blackburnu prepričljivo izgubili še prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Bavarcem (1:3) in zdelo se je, da je po travmatičnem tednu Wenger res na robu odhoda iz londonskega kluba, toda Wenger je na petkovi novinarski konferenci na vprašanje, če je v zadnjih dneh pomislil na odhod, bojevito zatrdil:

"Nikoli, niti za eno sekundo. Ljubezen do igre in ljubezen do zmag me ohranja motiviranega. Ne bom pokazal svojih čustev. Zame je pomembno, da se osredotočim na naslednjo tekmo in skušam dati vse od sebe, tako kot vsi igralci. Moja iskrica ni povezana s starostjo. Gre le za to, kakšen si. Motiviran si s tem, koliko si želiš zmagati in koliko si želiš biti zmagovalec. Če grem zdaj s tabo (novinarju, op. a.) ven igrat ena na ena, boš videl, da te bom premagal. Če te ne bom, te bom vsaj skušal premagati. Tako bo ostalo, dokler se bom lahko premikal."

Dela na kratkoročnem načrtu = odhaja?

Wenger je kljub vsemu namignil, da v klubu ne bo ostal preveč dolgo, saj je poudaril, da dela na kratkoročnem načrtu, in da še ne razmišlja o podaljšanju svoje pogodbe, ki se mu izteče po koncu naslednje sezone.

"Imam pogodbo do leta 2014 in v tem trenutku sem v kratkoročnem načrtu iz dveh razlogov. Prvi je, da sem tukaj že dolgo časa, drugi pa, da moram razmisliti o tem, kaj si želim storiti. O tem bom razmišljal leta 2014," je nadaljeval Wenger, ki je opisal tudi sestanek upravnega odbora kluba.

(Arsenal - Bayern München) | Avtor: Reuters Reuters
Wenger se je četrtkovega sestanka udeležil skupaj z večinskim lastnikom Stanom Kroenkejem in dobil podporo kluba, dan kasneje pa je pred novinarji zatrjeval, da ni začutil nikakršne spremembe razpoloženja med njegovimi šefi.

"Pomiril sem se"

"Sestanek govori o različnih stvareh, gre za komercialne vidike, cene vstopnic, dolgoročnih načrtih. Tudi jaz pripravim poročilo o tehnični strani, zato je bilo to nekaj normalnega. Seveda nismo bili evforični, ker smo šli skozi razočaranje v torek zvečer, poleg tega pa smo odgovorni ljudje in vemo, kako se je treba boriti."

Francoski strokovnjak je v smehu odgovarjal še na celo vrsto vprašanj, ob katerih bi še nekaj dni nazaj izgubil živce. Dejal je tudi, da zdaj ni več jezen na tabloid The Sun, ki ga je v ponedeljek razjezil z napačno zgodbo o njegovem podaljšanju pogodbe.

"Pomiril sem se," je v smehu dejal Wenger. "Če so težave, ki jih imamo pretirane, pa je težko reči. Obstajajo emocije in zdaj je na odgovornih ljudeh, da ostanejo čvrsti in vodijo klub v pravo smer. Moja odgovornost je, da držim usmeritev, vodim ekipo in klub."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.