Chelsea poslal ponudbo za Robinha

Foto: Žurnal24 robinho_main_afp
Dogajanje na nogometni tržnici niti med olimpijskimi igrami ne pojenja. Chelsea želi Robinha, HIT Gorico je okrepil nov branilec, Reyes na posojo v Benfico, Duscher v Sevillo.
Oglej si celoten članek
 

Slovak okrepil HIT Gorico

Slovenski nogometni prvoligaš HIT Gorica se je okrepil s slovaškim branilcem Michalom Drahno. Drahna je bil nazadnje kapetan Seneca. Slovak je z Goričani podpisal štiriletno pogodbo.

Vodstvo angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja je v četrtek potrdilo, da je madridskemu Realu poslalo ponudbo za brazilskega reprezentanta Robinha . Londončani, ki so v tem prestopnem roku kupili že Deca in Joséja Bosingwo , si Robinha zelo želijo, saj naj bi Realu za 24-letnega napadalca ponudili 25,4 milijona evrov. Robinho, ki je v Real prestopil leta 2005 iz Santosa , je doslej zbral 50 nastopov v dresu brazilske izbrane vrste. V Chelseaju bi se pridružil rojakom Decu (sicer portugalskemu reprezentantu), Alexu in trenerju Luizu Felipeju Scolariju .

Mark van Bommel bo v novi sezoni kapetan Bayerna. © AFP

 
Nizozemski nogometaš Mark van Bommel bo po letu 1965 prvi tuji nogometaš s kapetanskim trakom pri nemškem velikanu Bayernu iz Münchna . Dva dni pred začetkom nove sezone je naslednika Oliverja Kahna razkril trener Bavarcev Jürgen Klinsmann . "Mark van Bommel je pravi človek za kapetana. Govori več jezikov in tako lahko komunicira z vsemi v ekipi," je pojasnil Klinsmann. Enaintridesetletni van Bommel (njegova namestnika sta Martin Demichelis in Lucio ) bo sicer 14. kapetan Bayerna.

 

Reyes na posojo v Benfico

Španski nogometni reprezentant José Antonio Reyes bo v sezoni 2008/09 kot posojen nogometaš madridskega Atletica igral za Benfico iz Lizbone, ki bo 24-letnega napadalca po sezoni lahko tudi odkupila.

Španski nogometni prvoligaš Sevilla je v svoje vrste privabil argentinskega vezista Alda Duscherja , dosedanjega člana Racinga iz Santanderja . Devetindvajsetletni Duscher je z andaluzijskim klubom podpisal triletno pogodbo. Duscher se je nogometni javnosti najbolj vtisnil v spomin zaradi grobega starta na Davida Beckhama v četrtfinalu Lige prvakov leta 2002, kjer sta se merila takrat Duscherjev Deportivo in Beckhamov Manchester United. Angleškemu superzvezdniku je Argentinec zlomil kost v stopalu, zaradi česar bi Beckham skorajda moral izpustiti svetovno prvenstvo na Japonskem in v Južni Koreji .

Cesar Sanchez , 36-letni španski vratar, ki je med drugim branil tudi pri madridskem Realu, je okrepil angleški Tottenham . Za veteranov prestop je najzaslužnejši trener Tottenhama, Sanchezov rojak Juande Ramos . Sanchez je enkrat oblekel tudi reprezentančni dres Španije .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.