Šport > Nogomet
7 ogledov

Chelsea poslal ponudbo za Robinha

robinho_main_afp Žurnal24 main
Dogajanje na nogometni tržnici niti med olimpijskimi igrami ne pojenja. Chelsea želi Robinha, HIT Gorico je okrepil nov branilec, Reyes na posojo v Benfico, Duscher v Sevillo.
 

Slovak okrepil HIT Gorico

Slovenski nogometni prvoligaš HIT Gorica se je okrepil s slovaškim branilcem Michalom Drahno. Drahna je bil nazadnje kapetan Seneca. Slovak je z Goričani podpisal štiriletno pogodbo.

Vodstvo angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja je v četrtek potrdilo, da je madridskemu Realu poslalo ponudbo za brazilskega reprezentanta Robinha . Londončani, ki so v tem prestopnem roku kupili že Deca in Joséja Bosingwo , si Robinha zelo želijo, saj naj bi Realu za 24-letnega napadalca ponudili 25,4 milijona evrov. Robinho, ki je v Real prestopil leta 2005 iz Santosa , je doslej zbral 50 nastopov v dresu brazilske izbrane vrste. V Chelseaju bi se pridružil rojakom Decu (sicer portugalskemu reprezentantu), Alexu in trenerju Luizu Felipeju Scolariju .

Mark van Bommel bo v novi sezoni kapetan Bayerna. © AFP

 
Nizozemski nogometaš Mark van Bommel bo po letu 1965 prvi tuji nogometaš s kapetanskim trakom pri nemškem velikanu Bayernu iz Münchna . Dva dni pred začetkom nove sezone je naslednika Oliverja Kahna razkril trener Bavarcev Jürgen Klinsmann . "Mark van Bommel je pravi človek za kapetana. Govori več jezikov in tako lahko komunicira z vsemi v ekipi," je pojasnil Klinsmann. Enaintridesetletni van Bommel (njegova namestnika sta Martin Demichelis in Lucio ) bo sicer 14. kapetan Bayerna.

 

Reyes na posojo v Benfico

Španski nogometni reprezentant José Antonio Reyes bo v sezoni 2008/09 kot posojen nogometaš madridskega Atletica igral za Benfico iz Lizbone, ki bo 24-letnega napadalca po sezoni lahko tudi odkupila.

Španski nogometni prvoligaš Sevilla je v svoje vrste privabil argentinskega vezista Alda Duscherja , dosedanjega člana Racinga iz Santanderja . Devetindvajsetletni Duscher je z andaluzijskim klubom podpisal triletno pogodbo. Duscher se je nogometni javnosti najbolj vtisnil v spomin zaradi grobega starta na Davida Beckhama v četrtfinalu Lige prvakov leta 2002, kjer sta se merila takrat Duscherjev Deportivo in Beckhamov Manchester United. Angleškemu superzvezdniku je Argentinec zlomil kost v stopalu, zaradi česar bi Beckham skorajda moral izpustiti svetovno prvenstvo na Japonskem in v Južni Koreji .

Cesar Sanchez , 36-letni španski vratar, ki je med drugim branil tudi pri madridskem Realu, je okrepil angleški Tottenham . Za veteranov prestop je najzaslužnejši trener Tottenhama, Sanchezov rojak Juande Ramos . Sanchez je enkrat oblekel tudi reprezentančni dres Španije .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.