Chelsea stežka čez QPR ob vrnitvi Coste

Foto: EPA Chelsea QPR Foto: EPA Diego Costa Chelsea QPR Foto: EPA Mourinho Chelsea QPR Foto: EPA Oscar Chelsea QPR Foto: EPA Austin Zamora Chelsea QPR Foto: EPA Hazard Chelsea QPR Foto: EPA Alexis Sanchez Santi Cazorla Arsenal Burnley Foto: EPA Calum Chambers Arsenal Burnley Foto: EPA Calum Chambers Mertesacker Arsenal Burnley Foto: EPA Alexis Sanchez Arsenal Burnley Foto: EPA Newcastle Liverpool Foto: EPA Rolando Aarons Steven Gerrard Newcastle Liverpool Foto: EPA Ayoze Perez Tim Krul Newcastle Liverpool Foto: EPA Newcastle Liverpool
Na uvodni tekmi kola so nogometaši Newcastla doma premagali Liverpool (1:0). Chelsea je doma stežka ugnal najbližjega soseda QPR (2:1), Arsenal pa je v zaključku strl odpor Burnleya (3:0). Še naprej navdušuje Southampton, tokrat so svetniki slavili pri Hullu (0:1).
Oglej si celoten članek

Londonski Chelsea, ki bo v sredo gostoval v Ljudskem vrtu, je proti Queens Park Rangersom zabeležil zmago (2:1), ki jo je v 75. minuti prinesel zadetek Edena Hazarda z bele točke (2:1). Blues so se sedaj še bolj utrdili na vrhu razpredelnice. Povsem na dnu ostaja Burnley, ki je na gostovanju pri Arsenalu vpisal nov poraz (3:0).

Na Stamford Bridgu je Chelsea, okrepljen s povratkom Diega Coste, prevladoval v uvodnih minutah, a tudi njihovi bližnji sosedi iz zahodnega Londona niso bili nenevarni. Domači so zasluženo povedli v 32. minuti: vnovič je asistiral Cesc Fàbregas, Oscar pa je z desne strani z lepim strelom z zunanjim delom stopala matiral Roba Greena. Naslednji nasprotniki Maribora v Ligi prvakov so na odmor tako odšli z minimalno prednostjo.

V drugem polčasu so Blues za odtenek popustili, gostje pa so to kaznovali v 62. minuti. Po odbijanju Thibauta Courtoisa je Leroy Fer vrnil žogo pred gol, tam pa je bil najspretnejši Charlie Austin, ki je s peto zadel za presenetljivo izenačenje. Izid ni bil poravnan dolgo. V 75. minuti je Eduardo Vargas na robu kazenskega prostora nerodno podrl Hazarda, slednji pa je bil z bele točke zanesljiv za novo vodstvo Chelseaja. Do konca tekme je pred višjim zaostankom goste reševal vratar Green, Chelsea pa je v obrambi vzdržal za minimalno zmago in utrditev na prvem mestu. 

Alexis in Chambers pomirila Wengerja

Na stadionu Emirates je Arsenal hitro prevzel pobudo, Burnley se je osredotočil na protinapade. Za topničarje sta poskusila Danny Welbeck in Santi Cazorla, gostom pa je za konkretnejši strel nekajkrat manjkala dobra zadnja podaja in na odmor sta moštvi odšli brez doseženega zadetka. Arsenal je na začetku drugega polčasa hitro zapretil, Alex Oxlade-Chamberlain je namestil strel Mikelu Arteti, slednji pa je meril točno v vratarja Toma Heatona. Domačini še naprej niso našli poti do mreže zadnjeuvrščene ekipe Premier lige, kar je botrovalo vse bolj nemirnemu vzdušju med navijači in tudi igralci Arsenala.

Nato pa so domači v zgolj treh minutah odločili vprašanje zmagovalca. Najprej je lepo priložnost zamudil Cazorla, v 70. minuti pa je bunker gostov vendarle prebil Alexis Sánchez, ki je bil natančen z glavo po predložku Caluma Chambersa. Slednji se je v 72. minuti tudi sam vpisal med strelce, ko je zabil svoj prvi članski gol, potem ko je v mrežo pospravil odbitek po poskusu Welbecka. Pred koncem sta za domače nevarno poskusila rezervista Lukas Podolski in rekonvalescent Theo Walcott, ki je zaigral prvič po 4. januarju. Podolski je v nadaljevanju stresel tudi okvir vrat, zmago domačih pa je v 91. minuti zapečatil Alexis po podaji Kierona Gibbsa.

Srake se vzpenjajo, L'pool vse bolj tone

Nogometaši Liverpoola so izgubili še četrto prvenstveno tekmo v letošnji sezoni, tokrat jih je doma premagal Newcastle (1:0), ki je tako zabeležil že tretjo zaporedno ligaško zmago, vmes pa je iz ligaškega pokala izločil tudi Manchester City

V prvem polčasu tekme na St. James Parku smo videli precej zaspano predstavo. Pri domačih je bil najbližje zadetku Papiss Cissé, njegov poskus je s črte izbil Glen Johnson. Za goste je Martin Škrtel z glavo za las zgrešil okvir gola.

Drugi del je pripadel Newcastlu, boljšo igro srak je v 73. minuti kronal Ayoze Pérez, ki je drugič zapored začel v Premier ligi in drugič zapored zadel, potem ko je bil najspretnejši v gneči pred vrati. Domači bi lahko povišali vodstvo, a se Rémy Cabella ni znašel najbolje, ko je prišel sam pred Simona Mignoleta.

Premier league, 10. kolo:

Manchester City : Manchester United 1:0 (0:0)
Agüero 63.
RK: Smalling (Man Utd) 39.

Man City: Hart; Zabaleta, Clichy, Demichelis, Kompany, Fernando, Touré, Navas, Milner (od 70. Nasri), Jovetić (od 71. Džeko), Agüero (od 84. Fernandinho). 
Na klopi: Caballero; Sagna, Boyata, Sinclair.

Man Utd: De Gea; Valencia, Smalling, Rojo (od 53. McNair), Shaw, Blind, Fellaini, Januzaj (od 43. Carrick), Rooney, Di María, Van Persie (od 82. Wilson). 
Na klopi: Lindegaard; Fletcher, Herrera, Mata.

Newcastle Utd : Liverpool 1:0 (0:0)
Pérez 73.

Arsenal : Burnley 3:0 (0:0) 
Alexis Sánchez 70., 91., Chambers 72.

Chelsea : QPR 2:1 (1:0)
Oscar 32., Hazard 75./11m; Austin 62. 

Everton : Swansea City 0:0 (0:0)
RK: Shelvey 72.

Hull City : Southampton 0:1 (0:1)
Wanyama 3.

Leicester City : WBA 0:1 (0:0)
Cambiasso 47./ag

Stoke City : West Ham Utd 2:2 (1:0)
Moses 33., Diouf 55.; Valencia 60., Downing 73.

Aston Villa : Tottenham Hotspur 1:2 (1:0)
Weimann 16.; Chadli 84., Kane 90.
RK: Benteke (Villa) 65.

Ponedeljek ob 21.00:
Crystal Palace - Sunderland

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:44 1. November 2014.

    vabljeni, Man Utd fani: https://www.facebook.com/ManUtdSloNews

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.