Chelsea v finalu s Corinthiansom

Foto: EPA klubsko svetovno prvenstvo chelsea monterrey Foto: EPA klubsko svetovno prvenstvo chelsea monterrey mata torres Foto: EPA klubsko svetovno prvenstvo chelsea monterrey mata ivanović Foto: EPA klubsko svetovno prvenstvo chelsea monterrey torres Foto: EPA klubsko svetovno prvenstvo chelsea monterrey oscar
Evropski nogometni prvaki, nogometaši londonskega Chelseaja, so se v finalu svetovnega klubskega prvenstva pridružili brazilskemu Corinthiansu.
Oglej si celoten članek

V polfinalu je Chelsea v Jokohami s 3:1 (1:0) premagal prvaka Severne in Srednje Amerike, mehiški Monterrey.

Chelsea je povedel v 17. minuti z golom Juana Mate, že v prvi minuti drugega polčasa je vodstvo povišal Fernando Torres, le dve minuti pozneje pa je avtogol za 3:0 dosegel Darvin Chavez. Častni gol za Mehičane je v sodniškem podaljšku dosegel Aldo De Nigris.

Corinthians je že v sredo ugnal Al Ahli z 1:0, finale pa bo na sporedu v nedeljo. Klubsko SP so sicer v zadnjih petih letih osvojile evropske ekipe, dvakrat (2009 in 2011) samo Barcelona. Corinthians je leta 2000 zmagal na sploh prvem prvenstvu, ko je na finalni tekmi v Riu de Janeiru po izvajanju enajstmetrovk premagal Vasco da Gamo.

Klubsko SP, polfinale:

Chelsea : Monterrey 3:1 (1:0)
Mata (17), Torres (46), Chavez (48/ag); De Nigris (90)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.