Chelsea zaslužil 60 milijonov evrov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zmagovalci letošnje Lige prvakov Chelsea so postali največji zaslužkarji lanske sezone. Londonski nogometni klub je v lanski sezoni v žep pospravil kar 60 milijonov evrov, s čimer je za seboj pustil nogometne velikane, kot so Bayern, Barcelona, Milan in Manchester United.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes posredovala uradne podatke o zaslužkih klubov, ki so v lanski sezoni sodelovali v Ligi prvakov. Po pričakovanjih je od nagrad največ zaslužil evropski prvak Chelsea, ki je v svojo blagajno spravil 59,9 milijona evrov, njegov tekmec v finalu Bayern pa je zaslužil 41,7 milijona evrov. Na tretjem mestu je s 40,6 milijona evrov Barcelona, Milan je zaslužil 39,9 milijona, Manchester United pa 35,2 milijona evrov.

Skupni nagradni fond je lani znašal 754 milijonov evrov, 32 ekip si je znesek razdelilo na podlagi doseženih rezultatov. Že sam vstop v ligo so nagradili s 7,2 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.