Šport > Nogomet
6 ogledov

Chelsea zaslužil 60 milijonov evrov

Drogba Lampard Mata Torres Luiz Cole Finale Liga prvakov Bayern Chelsea München Reuters
Zmagovalci letošnje Lige prvakov Chelsea so postali največji zaslužkarji lanske sezone. Londonski nogometni klub je v lanski sezoni v žep pospravil kar 60 milijonov evrov, s čimer je za seboj pustil nogometne velikane, kot so Bayern, Barcelona, Milan in Manchester United.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes posredovala uradne podatke o zaslužkih klubov, ki so v lanski sezoni sodelovali v Ligi prvakov. Po pričakovanjih je od nagrad največ zaslužil evropski prvak Chelsea, ki je v svojo blagajno spravil 59,9 milijona evrov, njegov tekmec v finalu Bayern pa je zaslužil 41,7 milijona evrov. Na tretjem mestu je s 40,6 milijona evrov Barcelona, Milan je zaslužil 39,9 milijona, Manchester United pa 35,2 milijona evrov.

Skupni nagradni fond je lani znašal 754 milijonov evrov, 32 ekip si je znesek razdelilo na podlagi doseženih rezultatov. Že sam vstop v ligo so nagradili s 7,2 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.