Chicago le še zmago od finala

Foto: Žurnal24 Dustin Byfuglien - fant, ki je Blackhawks popeljal na korak od finala. (Foto: Re
Hokejisti moštva Chicago Blackhawks so le še tekmo oddaljeni od finala lige NHL, saj so po podaljšku s 3:2 premagali San Jose Sharks.
Oglej si celoten članek

Odločilni zadetek je dosegel Dustin Byfuglien, potem ko mu je Dave Bolland domiselno podal izza vrat. Tri dni po zmagi v San Joseju s 4:2 se je Chicago vrnil domov z odličnim učinkom vratarja Anttija Niemija, ki je zaustavil kar 44 strelov. V rednem delu sta za Chicago zadela Patrick Sharp in Dave Bolland, oba zadetka za goste pa je dosegel Patrick Marleau. Chicagov kapetan Jonathan Toews je po srečanju dejal: "Bolland je odigral odlično. Očitno je, da prostor za dosego zadetka vedno najde v zadnjem hipu. Zato je pri tem uspešen.“

V finalu NHL so hokejisti Chicaga zadnjič igrali leta 1992, iskano hokejsko lovoriko, Stanleyjev pokal, pa so zadnjič dvignili daljnega leta 1961. V finalu vzhodne konference, četrta tekma bo odigrana drevi v Montrealu, je izid bolj negotov. Philadelphia Flyers vodi serijo z 2:1 v zmagah proti Montreal Canadiens.

Zahodna konferenca, finale:

Chicago : San Jose 3:2* /3:0/
Sharp, Bolland, Byfuglien; Marleau 2

* po podaljšku; v poševnicah je izid v zmagah, moštvi igrata na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.