Šport
13 ogledov

Chicago le še zmago od finala

Dustin Byfuglien - fant, ki je Blackhawks popeljal na korak od finala. (Foto: Re Žurnal24 main
Hokejisti moštva Chicago Blackhawks so le še tekmo oddaljeni od finala lige NHL, saj so po podaljšku s 3:2 premagali San Jose Sharks.

Odločilni zadetek je dosegel Dustin Byfuglien, potem ko mu je Dave Bolland domiselno podal izza vrat. Tri dni po zmagi v San Joseju s 4:2 se je Chicago vrnil domov z odličnim učinkom vratarja Anttija Niemija, ki je zaustavil kar 44 strelov. V rednem delu sta za Chicago zadela Patrick Sharp in Dave Bolland, oba zadetka za goste pa je dosegel Patrick Marleau. Chicagov kapetan Jonathan Toews je po srečanju dejal: "Bolland je odigral odlično. Očitno je, da prostor za dosego zadetka vedno najde v zadnjem hipu. Zato je pri tem uspešen.“

V finalu NHL so hokejisti Chicaga zadnjič igrali leta 1992, iskano hokejsko lovoriko, Stanleyjev pokal, pa so zadnjič dvignili daljnega leta 1961. V finalu vzhodne konference, četrta tekma bo odigrana drevi v Montrealu, je izid bolj negotov. Philadelphia Flyers vodi serijo z 2:1 v zmagah proti Montreal Canadiens.

Zahodna konferenca, finale:

Chicago : San Jose 3:2* /3:0/
Sharp, Bolland, Byfuglien; Marleau 2

* po podaljšku; v poševnicah je izid v zmagah, moštvi igrata na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.