Cibona proti Olimpiji imela napad za zmago, nato pa...

Foto: Cibona/Mihal Jacić
Foto: Cibona/Mihal Jacić
Pomembna zmaga košarkarjev Cedevite Olimpije.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 13. krogu lige Aba v gosteh premagali Cibono z 82:79 (16:19, 40:40, 58:61). Ljubljančani so tako zabeležili tretjo zaporedno zmago v ligi Aba oziroma šesto v zadnjih osmih nastopih in skupno osmo v sezoni. Z njo so se utrdili med ekipam v zgornji polovici razpredelnice.

Čeprav so bili v dvoboju z mlado zasedbo Cibone favoriti, so se morali za dve točki krepko potruditi. V drugem polčasu so zapravili vodstvo desetih točk (56:46) in se v 34. minuti znašli v zaostanku devetih točk pri 64:73.

Tu je na sceno stopil kapetan Jaka Blažič, ki je s tremi trojkami poskrbel za napeto končnico. Yogi Ferrell je z dvema prostima metoma približal Cedevito Olimpijo na točko zaostanka (79:78), Blažič pa jo je 21 sekund pred koncem poskrbel za vodstvo z 80:79. V zadnjem napadu domači niso prišli do meta na koš; pri podaji iz avta je žogo ukradel Zach Auguste in z zabijanjem v zadnji sekundi postavil končni izid.

Blažič je tekmo končal pri 19 točkah (met 6:15), od tega jih je 17 dosegel v drugem polčasu. Petnajst jih je zbral Auguste (met 5:6), dvanajst Alen Omić (9 skokov), po deset pa sta jih prispevala Ferrell (met 3:14) in Melvin Ejim (met 3:5).

Ljubljančane zdaj čakata še dve preizkušnji proti ekipam z dna lige Aba, 2. januarja s Krko v Novem mestu in 8. januarja z Borcem v Ljubljani, nato pa sledijo tri zahtevne tekme proti FMP, Crveni zvezdi in Budućnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.