Šport > Košarka
554 ogledov

Cibona proti Olimpiji imela napad za zmago, nato pa...

Cedevita Olimpija Cibona/Mihal Jacić
Pomembna zmaga košarkarjev Cedevite Olimpije.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 13. krogu lige Aba v gosteh premagali Cibono z 82:79 (16:19, 40:40, 58:61). Ljubljančani so tako zabeležili tretjo zaporedno zmago v ligi Aba oziroma šesto v zadnjih osmih nastopih in skupno osmo v sezoni. Z njo so se utrdili med ekipam v zgornji polovici razpredelnice.

Čeprav so bili v dvoboju z mlado zasedbo Cibone favoriti, so se morali za dve točki krepko potruditi. V drugem polčasu so zapravili vodstvo desetih točk (56:46) in se v 34. minuti znašli v zaostanku devetih točk pri 64:73.

Tu je na sceno stopil kapetan Jaka Blažič, ki je s tremi trojkami poskrbel za napeto končnico. Yogi Ferrell je z dvema prostima metoma približal Cedevito Olimpijo na točko zaostanka (79:78), Blažič pa jo je 21 sekund pred koncem poskrbel za vodstvo z 80:79. V zadnjem napadu domači niso prišli do meta na koš; pri podaji iz avta je žogo ukradel Zach Auguste in z zabijanjem v zadnji sekundi postavil končni izid.

Blažič je tekmo končal pri 19 točkah (met 6:15), od tega jih je 17 dosegel v drugem polčasu. Petnajst jih je zbral Auguste (met 5:6), dvanajst Alen Omić (9 skokov), po deset pa sta jih prispevala Ferrell (met 3:14) in Melvin Ejim (met 3:5).

Ljubljančane zdaj čakata še dve preizkušnji proti ekipam z dna lige Aba, 2. januarja s Krko v Novem mestu in 8. januarja z Borcem v Ljubljani, nato pa sledijo tri zahtevne tekme proti FMP, Crveni zvezdi in Budućnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice