Šport > Košarka
1280 ogledov

Nekdanji član Dallasa bo zaigral za Cedevito Olimpijo

Yogi Ferrell Profimedia
Iz Panathinaikosa v Cedevito Olimpijo prihaja dolgoletni NBA-jevec.

Slovenski košarkarski prvoligaš Cedevita Olimpija je našel okrepitev na mestu organizatorja igre. V nadaljevanju sezono bo to vlogo opravljal 28-letni Američan Yogi Ferrell, ki se lahko pohvali z izkušnjami iz lige NBA ter evrolige. Nazadnje je bil član grškega Panathinaikosa.

Yogi Ferrell (183 cm) je bil 2016 izbran na naboru lige NBA, leto kasneje pa je bil uvrščen v drugo najboljšo peterko novincev. V ligi NBA je nosil drese Brooklyn Nets, Dallas Mavericks, Sacramento Kings, Cleveland Cavaliers in Los Angeles Clippers.

Za Panathanaikos je Yogi Ferrell v tej sezoni odigral pet tekem evrolige in v povprečno osmih minutah igre dosegal 1,6 točke in 1,8 asistence na tekmo.

"Za nami je dolgo obdobje iskanja rešitve na položaju organizatorja igre. Prepleteno je bilo z iskanjem igralca, ki bi ustrezal našemu sistemu igre, ter pogajanji na poti do dokončnega podpisa pogodbe. Zadovoljni smo, da se je Ferrell odločil za Cedevito Olimpijo, saj je imel številne snubce iz klubov, ki igrajo na najvišji evropski ravni," je ob tem za spletno stran kluba povedal športni direktor Sani Bečirović.

Ferrell je svoje najboljše predstave v ligi NBA prikazal v dresu Dallasa. Za Mavericks je v sezoni 2016/17 na 36 tekmah, 29 jih je začel v prvi peterki, v povprečju dosegal 11.3 točke, 2.8 skoka in 4.3 podaje.

Yogi Ferrell | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice