Šport > Košarka
10057 ogledov

Po tekmi: Sramota, okradli ste Krko, ugasnite ligo!

Jurij Macura Krka/Drago Perko/kosarka.si
Velik preobrat na tekmi v Novem mestu.

Košarkarji Krke so v 11. krogu lige Aba izgubili s Crveno zvezdo s 70:71 (16:12, 35:27, 59:42) in s tem zapravili  izjemno priložnost za odmevno zmago. Potem ko je bila večji del tekme proti Crveni zvezdi v prednosti, je zmago izpustila po veliki neumnosti trenerja Daliborja Damjanovića, ki je dobro sekundo pred koncem tekme pri izenačenem izidu prejel tehnično napako zaradi ugovarjanja sodniku Tomislavu Hordovu s Hrvaške.

Tako je Krka doživela peti zaporedni poraz v ligi Aba in osmega v enajstih nastopih. Zmage v regionalnem tekmovanju ne pozna že več kot en mesec.

Novomeščani so v 25. minuti vodili z 48:30, v 34. minuti, potem ko je moral trener Beograjčanov Dejan Radonjić zapustiti dvorano zaradi dveh tehnični napak, pa z 62:47. Sledil je velik preobrat in Crvena zvezda je z delnim izidom 16:0 povedla s 63:62.

Vseeno je Krka dobila novo priložnost; Temple Gibbs je 48 sekund pred koncem zadel trojko in dodatni prosti met za 68:66, isti igralec pa je manj kot deset sekund pred iztekom časa zadel še dva prosta meta za 70:67.

Crvena zvezda je izid izenačila na 70:70 s trojko Nikole Kalinića, Gibbs je krenil v napad ob stranski črti, žoga se je odbila v avt. Sodnik je nekoliko sumljivo pokazal, da se jo je zadnji dotaknil Gibbs in dosodil žogo za Beograjčane. Damjanović je protestiral, Hordov pa mu je prisodil kazen.

Yogi Ferrell Liga ABA Šport Olimpija v gosteh boljša od Partizana

Kaj je bilo izrečeno, nam ni znano, a se le redko zgodi, da delilec pravice na takšen način pravzaprav odloči obračun. Srbi so imeli tako dobro sekundo pred koncem na voljo prosti met, ga zadeli in imeli še žogo s strani.

"Kakšna tekma. Crveni zvezdi je uspel neverjeten preobrat v gosteh proti Krki," so po tekmi zapisali na uradnem twitter računu ABA lige. 

"Kakšna kraja, sodnik je odločil zmagovalca," je bil prvi odgovor, sicer navijača Partizana, kar seveda ni presenetljivo. "Sramota!" je dodal drugi, "Ugasnite ligo! Lopovi!", "Okradli ste Krko", "Do kdaj še?" pa so bili naslednji komentarji. Za poraz so sicer krivi tudi domači igralci, ki so v zadnji četrtini prejeli 29 točk, dali pa le 11.

Krka bo v naslednjem krogu gostovala pri Budućnosti, nato pa jo čakata dve zaporedni domači preizkušnji proti Igokeji in Cedeviti Olimpiji.

Komentarjev 1
  • ilija 13:30 12.december 2021.

    Tako je okradli ste Krko to je sramota za košarko sramota za Slovenijo, Slovenija hrani zvezdine in partizanove navijače ko gostujejo v Sloveniji zvezda in partizan ko je olimpija in Krka ko so igrali samo slovensko ligo so tako olimpija ...prikaži več kot Krka igrali evroligo sedaj so pa hrana mafijaški aba lige izstopiti iz aba ligo in igrati samo slovensko ligo in kak evrokup ali pa celo fubino liga prvakov.

Sorodne novice