Šport > Košarka
437 ogledov

Po porazni seriji čistka v taboru zmajev

Cedevita Olimpija, Jurica Golemac Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Po štirih zaporednih porazih je v zasedbi Cedevite Olimpije prišlo do sprememb.

Cedevita Olimpija in organizator igre Luka Rupnik sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Osemindvajsetletni organizator igre, ki se je Olimpiji pridružil ob koncu lanskega leta, je pred dnevi sam izrazil željo po odhodu, vodstvo kluba pa je njegovi želji ugodilo, je danes na spletni strani objavil ljubljanski košarkarski klub.

Rupnik je s Cedevito Olimpijo v sezoni 2020/21 osvojil naslov slovenskega prvaka, na začetku te sezone pa je postal še slovenski superpokalni prvak.

V tekmovalni sezoni 2021/22 je zaigral na desetih tekmah regionalne lige in petih tekmah EuroCupa. V regionalnem tekmovanju je v 15,8 minute na tekmo v povprečju dosegal 5,3 točke, 4,3 podaje in 1,8 skoka na tekmo. V evropskem tekmovanju pa je v nekaj več kot 11 minutah, ki jih je povprečno preživel na parketu, dosegal 1,8 točke in 1,4 podaje.

Miloš Teodosić Alen Omić Cedevita Olimpija Virtus Bologna EuroCup Šport Virtus slavil na strelskih vajah v Stožicah

Klub je danes prav tako objavil, da se je sporazumno razšel tudi z ameriškim centrom Jackiejem Carmichaelom, ki se je Ljubljančanom pridružil poleti, na začetku sezone pa ni upravičil pričakovanj strokovnega štaba in vodstva kluba. V minuli sezoni je Carmichael nosil dres Igokee.

Enaintridesetletni Carmichael je v sezoni 2021/22 v regionalni ligi na parket stopil na devetih tekmah, dosegal pa je 4,8 točke, 4,6 skoka in 1,1 podaje v dobrih 17 minutah na parketu. Na petih tekmah EuroCupa pa je v slabih 11 minutah v povprečju, dosegal 0,6 točke, 1,6 skoka in 0,4 podaje.

Komentarjev 2
  • Josephine_Williams 15:03 09.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • izy 13:32 09.december 2021.

    Vse Američane morajo odpustiti, razen obeh playmakerjev, Sani Bečiroviča ter Golemca, ki jih je vzel pod okrilje. Rupnik, pa lahko naprej igra samo še 1. slo ligo. Škoda, da so izgubili Dimca.