Čilić lahko nastopa že v soboto

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Hrvaški teniški igralec Marin Čilić se je uspešno pritožil na kazen Mednarodne teniške zveze (ITF).
Oglej si celoten članek

Po določitvi Mednarodnega športnega razsodišča (Cas) v Lozani je njegov prisilni počitek trajal le štiri mesece namesto prvotno predvidenih devet, od sobote pa bo lahko Marin Čilić spet tekmoval.

V Čilićevem vzorcu so maja našli sledi stimulansa niketamida, septembra pa so mu izrekli devetmesečno prepoved nastopanja. Hrvaški igralec, trenutno 47. na lestvici ATP, je v pritožbi navedel, da je sporno sredstvo zaužil z zdravilom, ki pa ga ni prijavil.

Vrnili mu bodo tudi nagrade

"Prepovedana snov je bila v tabletah glukoze, ki sem jih kupil v lekarni v Franciji. Nisem vedel, da vsebujejo prepovedano snov, zavestno pa ne bi nikdar kršil dopinških načel," je ob pritožbi navedel 27-letni igralec.

Začetek kazni so pri ITF postavili na 1. maj, tako da bi se iztekla 1. februarja 2014. Zdaj, ko je Cas odločil v prid hrvaškega igralca, bo lahko po 26. oktobru spet nastopal na turnirjih. Poleg tega mu bodo vrnili točke za lestvico ATP in denarne nagrade, ki jih je dobil med 2. majem in 25. junijem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.