Šport
12 ogledov

Čilić lahko nastopa že v soboto

Marin Čilić Umag ATP Pixsell
Hrvaški teniški igralec Marin Čilić se je uspešno pritožil na kazen Mednarodne teniške zveze (ITF).

Po določitvi Mednarodnega športnega razsodišča (Cas) v Lozani je njegov prisilni počitek trajal le štiri mesece namesto prvotno predvidenih devet, od sobote pa bo lahko Marin Čilić spet tekmoval.

V Čilićevem vzorcu so maja našli sledi stimulansa niketamida, septembra pa so mu izrekli devetmesečno prepoved nastopanja. Hrvaški igralec, trenutno 47. na lestvici ATP, je v pritožbi navedel, da je sporno sredstvo zaužil z zdravilom, ki pa ga ni prijavil.

Vrnili mu bodo tudi nagrade

"Prepovedana snov je bila v tabletah glukoze, ki sem jih kupil v lekarni v Franciji. Nisem vedel, da vsebujejo prepovedano snov, zavestno pa ne bi nikdar kršil dopinških načel," je ob pritožbi navedel 27-letni igralec.

Začetek kazni so pri ITF postavili na 1. maj, tako da bi se iztekla 1. februarja 2014. Zdaj, ko je Cas odločil v prid hrvaškega igralca, bo lahko po 26. oktobru spet nastopal na turnirjih. Poleg tega mu bodo vrnili točke za lestvico ATP in denarne nagrade, ki jih je dobil med 2. majem in 25. junijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.