Šport
69 ogledov

''Nadala in Federerja nikoli ne ujamejo''

gianluigi quinzi Reuters
Italijanski tenisač Gianluigi Quinzi je spregovoril o dopinških škandalih, ki v zadnjih dneh pretresajo beli šport.

Teniški svet sta v zadnjih dneh pretresla dva dopinška škandala. Mednarodna teniška zveza (ITF) je izrekla 18-mesečno prepoved nastopanja Srbu Viktorju Troickiju, na seznamu grešnikov pa se je znašel tudi Hrvat Marin Čilić, ki so mu v vzorcu odkrili neznano snov. Oba tenisača sta uporabo dopinga zanikala.

Italijanski tenisač Ginaluigi Qunizi, zmagovalec Wimbledona v mladinski konkurenci, meni, da fizične sposobnosti najboljših igralcev na svetu vzbujajo dvom v njihovo ''čistost''. ''Doping v tenisu? Ko vidiš Novaka Dokoviča, kako odigra pet nizov dolg obračun in potem naslednji dan stopi na igrišče ter odigra enako intenzivno, si ne moreš kaj, da ne bi pomislil na najslabše. Ne rečem, da Novak uporablja doping. Ne vem. Ko vidiš, kako hitro okreva, se začneš spraševati,'' je povedal 17-letnik, ki je letos v Wimbledonu osvojil prvi grand slam v mladinski konkurenci.

Sumljiva tudi Federer in Nadal

''Poglejte Nadala in Federerja. Njiju nikoli ne ujamejo, medtem ko ujamejo 30-40 tenisačev po vsem svetu. Ko govorimo o dopingu, bi morali biti v tenisu vsi deležni enake obravnave. Če jih morajo ustaviti, jih morajo ustaviti. Ne bi bilo konec sveta, če bi jih morali ustaviti. Ne vem, če onadva ali kdorkoli drug uporabljajo doping, vendar morajo biti vsi enako obravnavani,'' je dodal Italijan.

Trenira sedem ur na dan

Obetavni tenisač je za konec spregovoril o svojem treningu. ''Treniram sedem ur na dan. Tenis igram dve uri zjutraj in dve uri popoldne, tri ure pa preživim v telovadnici. To ni nekaj, kar bi mi bilo prav posebno všeč, vendar to moram početi, če želim postati vrhunski tenisač,'' je zaključil Quinzi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.