Šport
9 ogledov

Nadalov trener priznal kršenje pravil

toni nadal EPA
Stric in trener Rafaela Nadala, Toni Nadal, je v nedavnem intervjuju priznal, da med obračuni govori s svojim nečakom.

Zloglasni Toni Nadal, ki po dolgoletni karieri teniškega trenerja še vedno velja za enigmo, je poskrbel za novo razburjenje v teniškem svetu.

Trener Rafaela Nadala, zmagovalca 12 turnirjev za grand slam, je priznal, da med obračuni govori s svojim varovancem. Vse lepo in prav, če ne bi bila komunikacija med tenisači in trenerji prepovedana.

toni nadal rafael  | Avtor: EPA EPA
''Med obračuni se pogovarjam z Rafaelom. Vem, da je prepovedano, vendar mislim, da mi pri mojih letih ni potrebno ničesar skrivati,'' je povedal Toni in sprožil val ogorčenja med teniškimi puristi, ki že pozivajo h kazni za takšno brezsramno priznanje.

Toni je prepričan, da športni psihologi ne pripomorejo veliko. ''V teniškem svetu je tako, da so tisti, ki so mentalno močnejši, tudi tehnično bolje podkovani,'' je prepričan 52-letnik. Toni slovi kot odličen teniški trener, ki je Rafaela že v mladih letih oblikoval v neizprosnega borca, ki na igrišču vedno da vse od sebe. Vez med obema Nadaloma je dve desetletji kasneje močna kot na začetku, saj Rafa vedno poudari, da uspehe dolguje svojemu mentorju.

Mejo težko določiti

V moškem tenisu je komunikacija med trenerjem in varovancem med obračunom prepovedana. Tenisač za kršitev prejme opozorilo, če se kršitev ponavlja, pa mu lahko sodnik odvzame točko. Mejo med spodbujanjem in treniranjem je zelo težko definirati, zato jo najbolj glasni trenerji, med katere nedvomno spada Toni Nadal, ponavadi odnesejo brez posledic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.