Cime nazaj z golom, dvojček Tavaresa

Foto: Žurnal24 Sebastjan Cimerotic
Olimpija Ljubljana se je z golom Sebastjana Cimerotiča veselila domače zmage proti Celju in končnega dviga z dna (1:0). Maribor na krilih kapetana Marcosa Tavaresa slavil v Lendavi (2:0).
Oglej si celoten članek

Nekdanji reprezentant Sebastjan Cimerotič je bil dva meseca prepuščen na milost in nemilost klubskega vodstva, popularni "Cime" pa se je na igrišče v dresu Olimpije Ljubljane vrnil z zmagovitim golom na tekmi s CM Celjem. Zmaji so po dolgem času skočili z zadnjih dveh mest, ki vodita v drugo ligo.

V Stožicah so bolje začeli Celjani, a so se zmaji kmalu prebudili. Davor Škerjanc je v 13. minuti že obšel vratarja, a je njegov strel z golove črte izbil eden izmed gostov. Škerjanc je bil tako kot že nekajkrat glavna nevarnost pri zeleno-belih, a svojih priložnosti znova ni uspel izkoristiti. Še bližje golu je bil v zadnji minuti polčasa Stefan Smiljanić, a je zadel vratnico. CImerotič je v 50. minuti zamenjal prav Smiljanića in hitro dokazal, da dveh mesecev na stranskem tiru ni preživel na domačem kavču. Z nekaj atraktivnimi preigravanji je na noge dvignil kakšnih tisoč navijačev, v 59. minuti pa je po igranju z roko v kazenskem prostoru Celjanov zanesljivo izkoristil tudi zmagoviti strel z enajstih metrov.

Vijoličasti na krilih kapetana
Nogometaši Maribora in Nafte so se (tokrat v Lendavi) pomerili že tretjič v nekaj dneh. Vijoličasti so tekmo začeli furiozno in Tomaž Murko je naftaše dvakrat rešil že v prvih nekaj minutah, predvsem po strelu z glavo Marcosa Tavaresa in kasneje, ko je Prekmurcem pobegnil Dalibor Volaš. Tudi domači bi lahko zadeli, ko bi Konstantin Vassiljev z izjemnim strelom od daleč kmalu presenetil Mateja Radana. Zasluženo vodstvo in zmago je vijoličastim z dvema goloma v drugem polčasu prinesel Tavares. Pred nedeljsko tekmo Domžal imajo Štajerci že ogromnih osem točk naskoka.

V Gorici in Velenju je v prvem polčasu padel po en gol. Nekdanji reprezentant Milan Osterc je zabil "svojim" vrtnicam za vodstvo Kopra, pri katerih je Amir Karić zapustil igrišče že po nekaj minutah igre. Rok Roj je na Štajerskem zabil za vodstvo Rudarja, po tem ko je njegova podaja s prostega strela obšla vse igralce, vključno z vratarjem, in končala v vratih. Napeto je bilo predvsem pri vrtnicah, ki so v drugem polčasu spreobrnile rezultat prek Enesa Demirovića in Krisa Jogana, a je za remi na koncu z drugim golom na tekmi zabil Osterc.

Na edini nedeljski tekmi sta se v Kranju pomerila Triglav in Domžale. S 3:1 so slavili gostje in se tako utrdili na drugem mestu lestvice Prve lige.

Slovenska liga, 14. kolo:

Lestvica:
1. Maribor 34 točk

2. Domžale 29
3. Nafta 23
4. Koper 18
5. Gorica 17
6. Rudar 16
7. Primorje 15 (-1)
8. Olimpija 14
9. Celje 13
10. Triglav 11 (-1)

Nafta Lendava : Maribor 0:2 (0:0)
Tavares (59, 82)

HiT Gorica : Luka Koper 2:2 (0:1)
Demirović (53), Jogan (61); Osterc (17, 77)

Olimpija Ljubljana : CM Celje 1:0 (0:0)
Cimerotič (59/11-m)

Rudar Velenje : Primorje 3:1 (1:0)
Roj (18), Trifković (60), Djermanović (85); Tomič (90)

Triglav Kranj : Domžale 1:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.