Cimos blizu velikega skalpa pri Hamburgu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Cimos Koper je bil na dvoboju pristaniških ekip pri Hamburgu dolgo časa v igri za presenetljivo zmago v 9. kolu Lige prvakov, a so se morali Koprčani na koncu zadovoljiti z remijem (27:27).
Oglej si celoten članek

Koprčani, ki so tako kot Nemci že v osmini finala, se iz Hamburga vračajo z zasluženo točko. Primorci so bili ves čas povsem enakovredni uglednejšemu in poimensko kakovostnejšemu tekmecu, ki je tako končal niz samih zmag v tej sezoni Lige prvakov, na trenutke so ga celo zasenčili. Ob koncu tekme bi lahko celo prišli do zmage, a je Uroš Rapotec zapravil protinapad, madžarska sodnika pa sta "spregledala" sedemmetrovko nad Deanom Bombačem. Pri domačih sta bila s po šestimi goli najboljša Hans Lindberg in Matthias Flohr, Slovenec Renato Vugrinec pa se med strelce ni vpisal. Pri Koprčanih je s sedmimi zadetki izstopal Matjaž Brumen.

Koprčani so izvrstno začeli tekmo in imeli rahlo prednost do devete minute, ko so Nemci z golom Pascala Hensa prvič na tekmi povedli (4:3). Toda odlično razpoloženi Jure Vran in dobra obramba sta Koprčane obdarila v 16. in 17. minuti, ko so izbranci Fredija Radojkoviča s tremi protinapadi - dvema Rapotca in enim Brumna - znova obrnili potek tekme in sami prešli v vodstvo z 9:6. Nemški strateg je nato posegel po minuti odmora, ki je takoj pomagala. Hamburg je namreč ponovil koprski niz treh zadetkov in izid izenačil. Toda njihov nalet ni iztiril koprske igre. Z dobro obrambo so bili Koprčani povsem enakovreden tekmec favoriziranim domačinom, ki so na glavni odmor odšli le z zadetkom prednosti.

V drugem polčasu so slovenski prvaki še naprej tesno dihali za ovratnik Hamburgu. Ta je v prvi polovici nadaljevanja Cimosu dvakrat pobegnil za tri zadetke (19:16 v 38. in 21:18 v 43. minuti), vendar tudi to ni strlo odpora odpora Primorcev, ki jih je v teh trenutkih v igri držal tudi vratar Gorazd Škof. V zadnjih deset minut sta ekipi vstopili skoraj poravnani, Nemci so vodili s 23:22. Ko je Rapotec v 51. minuti zadel za 23:23, je že kazalo, da bo tekma odločena v izdihljajih. Moštvo iz Hamburga je sicer v naslednjih minutah zadelo trikrat zapored in spet povedlo z najvišjo prednostjo na tekmi (26:23), toda Brumen je manj kot pet minut pred koncem po lepo izvedenem protinapadu spet ujel priključek (26:25).

Za pravo dramo ob zaključku tekme je poskrbel isti igralec, ko je minuto in deset sekund pred koncem izid izenačil na 27:27. Škof je nato nemški napad ustavil in žogo vrgel proti Rapotcu v protinapad. Ta je sam prišel pred Johannesa Bitterja, a je nemški vratar žogo odbil. Na srečo gostov je ostala v njihovi lasti, do konca pa je bilo še pet sekund. Slovenski prvaki so hitro izigrali goste, do strela je prišel Bombač, a ga je branilec Hamburga s prekrškom ustavil globoko v kazenskem prostoru. Madžarska sodnika pa kljub temu nista dosodila sedemmetrovke, ampak le devetmetrovko, ki pa je Brumen ob izteku časa in visokih nemških rokometaših v živem zidu ni izkoristil.

Liga prvakov, 9. kolo, skupina C:

Hamburg : Cimos Koper 27:27 (15:14)
Flohr 6, Lindberg 6 (5), Hens 5, Vori 3; Brumen 7 (3), Dobelšek 3, Rapotec 3, Bogunović 3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.