Šport
14 ogledov

Cimos blizu velikega skalpa pri Hamburgu

Krivokapić Cimos Koper Saša Despot
Cimos Koper je bil na dvoboju pristaniških ekip pri Hamburgu dolgo časa v igri za presenetljivo zmago v 9. kolu Lige prvakov, a so se morali Koprčani na koncu zadovoljiti z remijem (27:27).

Koprčani, ki so tako kot Nemci že v osmini finala, se iz Hamburga vračajo z zasluženo točko. Primorci so bili ves čas povsem enakovredni uglednejšemu in poimensko kakovostnejšemu tekmecu, ki je tako končal niz samih zmag v tej sezoni Lige prvakov, na trenutke so ga celo zasenčili. Ob koncu tekme bi lahko celo prišli do zmage, a je Uroš Rapotec zapravil protinapad, madžarska sodnika pa sta "spregledala" sedemmetrovko nad Deanom Bombačem. Pri domačih sta bila s po šestimi goli najboljša Hans Lindberg in Matthias Flohr, Slovenec Renato Vugrinec pa se med strelce ni vpisal. Pri Koprčanih je s sedmimi zadetki izstopal Matjaž Brumen.

Koprčani so izvrstno začeli tekmo in imeli rahlo prednost do devete minute, ko so Nemci z golom Pascala Hensa prvič na tekmi povedli (4:3). Toda odlično razpoloženi Jure Vran in dobra obramba sta Koprčane obdarila v 16. in 17. minuti, ko so izbranci Fredija Radojkoviča s tremi protinapadi - dvema Rapotca in enim Brumna - znova obrnili potek tekme in sami prešli v vodstvo z 9:6. Nemški strateg je nato posegel po minuti odmora, ki je takoj pomagala. Hamburg je namreč ponovil koprski niz treh zadetkov in izid izenačil. Toda njihov nalet ni iztiril koprske igre. Z dobro obrambo so bili Koprčani povsem enakovreden tekmec favoriziranim domačinom, ki so na glavni odmor odšli le z zadetkom prednosti.

V drugem polčasu so slovenski prvaki še naprej tesno dihali za ovratnik Hamburgu. Ta je v prvi polovici nadaljevanja Cimosu dvakrat pobegnil za tri zadetke (19:16 v 38. in 21:18 v 43. minuti), vendar tudi to ni strlo odpora odpora Primorcev, ki jih je v teh trenutkih v igri držal tudi vratar Gorazd Škof. V zadnjih deset minut sta ekipi vstopili skoraj poravnani, Nemci so vodili s 23:22. Ko je Rapotec v 51. minuti zadel za 23:23, je že kazalo, da bo tekma odločena v izdihljajih. Moštvo iz Hamburga je sicer v naslednjih minutah zadelo trikrat zapored in spet povedlo z najvišjo prednostjo na tekmi (26:23), toda Brumen je manj kot pet minut pred koncem po lepo izvedenem protinapadu spet ujel priključek (26:25).

Za pravo dramo ob zaključku tekme je poskrbel isti igralec, ko je minuto in deset sekund pred koncem izid izenačil na 27:27. Škof je nato nemški napad ustavil in žogo vrgel proti Rapotcu v protinapad. Ta je sam prišel pred Johannesa Bitterja, a je nemški vratar žogo odbil. Na srečo gostov je ostala v njihovi lasti, do konca pa je bilo še pet sekund. Slovenski prvaki so hitro izigrali goste, do strela je prišel Bombač, a ga je branilec Hamburga s prekrškom ustavil globoko v kazenskem prostoru. Madžarska sodnika pa kljub temu nista dosodila sedemmetrovke, ampak le devetmetrovko, ki pa je Brumen ob izteku časa in visokih nemških rokometaših v živem zidu ni izkoristil.

Liga prvakov, 9. kolo, skupina C:

Hamburg : Cimos Koper 27:27 (15:14)
Flohr 6, Lindberg 6 (5), Hens 5, Vori 3; Brumen 7 (3), Dobelšek 3, Rapotec 3, Bogunović 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.