Cimos brani pokal v Podčetrtku

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Športna dvorana v Podčetrtku bo konec tega tedna gostila moški zaključni rokometni turnir za slovenski pokal. Sobotna polfinalna para sta Cimos Koper – Jeruzalem Ormož (16.30) in Celje Pivovarna Laško – Maribor Branik (19.00), zmagovalca obeh obračunov pa se bosta uvrstila v veliki nedeljski finale (20.00).
Oglej si celoten članek

Naslov pokalnega prvaka brani koprska zasedba. Izbranci Fredija Radojkoviča v tej sezoni kažejo silno spremenljive predstave, predvsem v domačem prvenstvu, kjer so se po dveh zaporednih porazih v Krškem in na domačem igrišču s Celjani praktično sami izločili iz boja za prvaka, drugo mesto, ki v naslednji sezoni prav tako prinaša uvrstitev v Ligo prvakov, pa je še dosegljivo. Za vodilnimi Velenjčani zaostajajo deset, za drugouvrščenimi Celjani pa pet točk.

Hud ritem tekem sredasobota na domačem prizorišču v evropski Ligi prvakov je pri njih pustil številne posledice, ogromno koprskih rokometašev je poškodovanih ali v obdobju rehabilitacije. V tej sezoni so največjega domačega pokalnega tekmeca iz Šaleške doline izločili že v osmini finala, v soboto pa jim bo na nasprotni strani stala solidna, a ne preveč konkretna zasedba iz Ormoža, ki je že z uvrstitvijo na sklepni turnir presegla svoje načrte v pokalnem tekmovanju.

Koprčani se bodo v nedeljskem velikem finalu bržkone pomerili s Celjani. Igralce iz mesta v Savinji v polfinalu čaka zahtevnejši tekmec, saj jim bodo na nasprotni strani Mariborčani, ki so jih v prvem delu državnega prvenstva presenetili v dvorani Tabor. Izbranci celjskega stratega Vladana Matića so kljub temu, da so v sredo v derbiju na domačih tleh visoko izgubili z Velenjčani (27:34), papirnati favoriti drugega polfinalnega pokalnega dvoboja, a to bodo morali dokazati tudi na igrišču.

Na dosedanjih sklepnih pokalnih turnirjih so največ lovorik pobrali celjski rokometaši, ki so 14-krat zmagali v tem tekmovanju, trikrat pa so slavili Koprčani. Po eno pokalno lovoriko imajo Prule 67, Gorenje in Gold Club.

Spored pokalnega turnirja v Podčetrtku:

Sobota

Polfinale ob 16.30:
Cimos Koper – Jeruzalem Ormož

Ob 19.00:
Celje Pivovarna Laško – Maribor Branik

Nedelja

Ob 17.30:
tekma za tretje mesto

Ob 20.00:
finale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.