Šport
27 ogledov

Cimos brani pokal v Podčetrtku

Bundalo Cimos Koper Saša Despot
Športna dvorana v Podčetrtku bo konec tega tedna gostila moški zaključni rokometni turnir za slovenski pokal. Sobotna polfinalna para sta Cimos Koper – Jeruzalem Ormož (16.30) in Celje Pivovarna Laško – Maribor Branik (19.00), zmagovalca obeh obračunov pa se bosta uvrstila v veliki nedeljski finale (20.00).

Naslov pokalnega prvaka brani koprska zasedba. Izbranci Fredija Radojkoviča v tej sezoni kažejo silno spremenljive predstave, predvsem v domačem prvenstvu, kjer so se po dveh zaporednih porazih v Krškem in na domačem igrišču s Celjani praktično sami izločili iz boja za prvaka, drugo mesto, ki v naslednji sezoni prav tako prinaša uvrstitev v Ligo prvakov, pa je še dosegljivo. Za vodilnimi Velenjčani zaostajajo deset, za drugouvrščenimi Celjani pa pet točk.

Hud ritem tekem sredasobota na domačem prizorišču v evropski Ligi prvakov je pri njih pustil številne posledice, ogromno koprskih rokometašev je poškodovanih ali v obdobju rehabilitacije. V tej sezoni so največjega domačega pokalnega tekmeca iz Šaleške doline izločili že v osmini finala, v soboto pa jim bo na nasprotni strani stala solidna, a ne preveč konkretna zasedba iz Ormoža, ki je že z uvrstitvijo na sklepni turnir presegla svoje načrte v pokalnem tekmovanju.

Koprčani se bodo v nedeljskem velikem finalu bržkone pomerili s Celjani. Igralce iz mesta v Savinji v polfinalu čaka zahtevnejši tekmec, saj jim bodo na nasprotni strani Mariborčani, ki so jih v prvem delu državnega prvenstva presenetili v dvorani Tabor. Izbranci celjskega stratega Vladana Matića so kljub temu, da so v sredo v derbiju na domačih tleh visoko izgubili z Velenjčani (27:34), papirnati favoriti drugega polfinalnega pokalnega dvoboja, a to bodo morali dokazati tudi na igrišču.

Na dosedanjih sklepnih pokalnih turnirjih so največ lovorik pobrali celjski rokometaši, ki so 14-krat zmagali v tem tekmovanju, trikrat pa so slavili Koprčani. Po eno pokalno lovoriko imajo Prule 67, Gorenje in Gold Club.

Spored pokalnega turnirja v Podčetrtku:

Sobota

Polfinale ob 16.30:
Cimos Koper – Jeruzalem Ormož

Ob 19.00:
Celje Pivovarna Laško – Maribor Branik

Nedelja

Ob 17.30:
tekma za tretje mesto

Ob 20.00:
finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.