Cimos čez Celje v finale

Foto: Žurnal24 Oslabljeni Celjani so se solidno upirali Koprčanom. (Foto: Gregor Katič)
Rokometaši Cimosa iz Kopra so postali prvi finalisti pokala Pivovarne Union, potem ko so v Celju premagali domačine z 29:27. V nedeljskem finalu (17:00) jim bo družbo delalo velenjsko Gorenje.
Oglej si celoten članek

Rokometaši velenjskega Gorenja so drugi finalisti zaključnega turnirja za pokal Pivovarne Union, potem ko so na današnji drugi polfinalni tekmi v celjski dvorani Zlatorog premagali Ribnico Riko hiše s 33:30 (15:15).

Izbranci domačega stratega Mira Požuna so v prvi četrtini tekme s pridom izkoristili ležerno igro Koprčanov. V sedmi minuti so povedli s 5:2, nato pa so do sape prišli tudi njihovi tekmeci z Obale. Iz dremeža jih je zbudil Sebastian Skube, po njegovi simultanki je trenutno najbolj vroča slovenska rokometna ekipa v 15. minuti izenačila na 7:7, le minuto kasneje pa je Uroš Elezovič poskrbel za prvo koprsko vodstvo na tekmi (8:7).

Varovanci gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča so v nadaljevanju zagospodarili na nekoč izjemno vročem celjskem igrišču, s trdnejšo obrambo in širšim izborom kakovostnih igralcev so tik pred odmorom povedli za tri (15:12) in tudi v drugi polovici tekme imeli bolj ali manj v oblasti bojevite, a premalo kakovostne in izkušene domače rokometaše. Ti so sicer vseskozi dihali za ovratnik gostujočim igralcem in se jim nekajkrat približali na gol zaostanka, v 53. minuti pa z golom Alema Toskića izenačili na 26:26.

V razburljivi končnici je bilo več preudarnosti na strani Koprčanov, ki so v 59. minuti - po zadetkih Deana Bombača in Elezovića ter ubranjeni sedemmetrovki Jureta Vrana - povedli z 29:27 in razrešili vse dvome o zmagi. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Milorad Krivokapić z desetimi, v poraženi pa Gašper Marguč z osmimi goli.

Pokal Pivovarne Union, polfinale:

Celje Pivovarna Laško : Cimos Koper 27:29 (13:15)
Marguč 8 (7), Rnić in Toskić po 5; Krivokapić 10 (7), Elezović 7, Skube 5

Riko Ribnica hiše : Gorenje Velenje 30:33 (15:15)
Abrahamsberg 8 (4), Pucelj 7; Cehte 9, Golčar 8 (2)

Nedelja, 10. april:

14:30:
tekma za tretje mesto

17:00:
finale




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.