Šport
13 ogledov

Cimos čez Celje v finale

Oslabljeni Celjani so se solidno upirali Koprčanom. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Rokometaši Cimosa iz Kopra so postali prvi finalisti pokala Pivovarne Union, potem ko so v Celju premagali domačine z 29:27. V nedeljskem finalu (17:00) jim bo družbo delalo velenjsko Gorenje.

Rokometaši velenjskega Gorenja so drugi finalisti zaključnega turnirja za pokal Pivovarne Union, potem ko so na današnji drugi polfinalni tekmi v celjski dvorani Zlatorog premagali Ribnico Riko hiše s 33:30 (15:15).

Izbranci domačega stratega Mira Požuna so v prvi četrtini tekme s pridom izkoristili ležerno igro Koprčanov. V sedmi minuti so povedli s 5:2, nato pa so do sape prišli tudi njihovi tekmeci z Obale. Iz dremeža jih je zbudil Sebastian Skube, po njegovi simultanki je trenutno najbolj vroča slovenska rokometna ekipa v 15. minuti izenačila na 7:7, le minuto kasneje pa je Uroš Elezovič poskrbel za prvo koprsko vodstvo na tekmi (8:7).

Varovanci gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča so v nadaljevanju zagospodarili na nekoč izjemno vročem celjskem igrišču, s trdnejšo obrambo in širšim izborom kakovostnih igralcev so tik pred odmorom povedli za tri (15:12) in tudi v drugi polovici tekme imeli bolj ali manj v oblasti bojevite, a premalo kakovostne in izkušene domače rokometaše. Ti so sicer vseskozi dihali za ovratnik gostujočim igralcem in se jim nekajkrat približali na gol zaostanka, v 53. minuti pa z golom Alema Toskića izenačili na 26:26.

V razburljivi končnici je bilo več preudarnosti na strani Koprčanov, ki so v 59. minuti - po zadetkih Deana Bombača in Elezovića ter ubranjeni sedemmetrovki Jureta Vrana - povedli z 29:27 in razrešili vse dvome o zmagi. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Milorad Krivokapić z desetimi, v poraženi pa Gašper Marguč z osmimi goli.

Pokal Pivovarne Union, polfinale:

Celje Pivovarna Laško : Cimos Koper 27:29 (13:15)
Marguč 8 (7), Rnić in Toskić po 5; Krivokapić 10 (7), Elezović 7, Skube 5

Riko Ribnica hiše : Gorenje Velenje 30:33 (15:15)
Abrahamsberg 8 (4), Pucelj 7; Cehte 9, Golčar 8 (2)

Nedelja, 10. april:

14:30:
tekma za tretje mesto

17:00:
finale




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.