Cimos prek Gorenja na prvo mesto

Foto: Barbara Milavec Milorad Krivokapić Cimos Koper
Rokometaši koprskega Cimosa so v derbiju petega kola lige za prvaka Slovenije s 26:21 premagali velenjsko Gorenje in prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici. Tretjeuvrščeno Celje igra v petek.
Oglej si celoten članek

Derbi kola so dobili Koprčani, ki so z zmago prevzeli tudi vodstvo na lestvici. Tekmo je odločil mini nalet Kopra sredi drugega polčasa, ko so gostitelji neprepričljivim Velenjčanom pobegnili tudi za šest golov (24:18). Najboljši strelec pri domačih je bil Milorad Krivokapić s sedmimi goli, pri gostih pa so jih po pet zabili Nikola Manojlović, Rok Golčar in Rok Šimič.

Koprčani so v domači dvorani silovito začeli. Z dobro obrambo so popolnoma onemogočili strelce Gorenja, posledica česar je bilo vodstvo Kopra z 9:5 v 14. minuti. Tudi v nadaljevanju so z različnimi kombinacijami v napadu in s streli z različnih položajev brez večjih težav držali dva ali tri gole prednosti. V zadnjih petih minutah polčasa pa so gosti vendarle začeli izigravati domačo obrambo, ki je zakrivila nekaj sedemmetrovk, s katerimi so Velenjčani izid v 27. minuti izenačili na 13:13 in napovedali zanimiv drugi polčas.

Tega sta ekipi začeli podobno, kot sta končali prvega, torej precej izenačeno, za novo zajetnejšo prednost domačih pa sta v 41. in 43. minuti poskrbela Matjaž Mlakar in Matjaž Brumen, ki sta zadela za 19:16 in 20:16. Ko so domači v 50. minuti povedli že za pet golov razlike (23:18), je bila domača zmaga že na vidiku, tudi zaradi dejstva, da je bil razpoložen Darko Stanić (21 obramb) v koprskih vratih. V končnici tekme se je pri Gorenju težje poškodoval še Rok Šimič (verjetno zlom roke), Primorci pa so do konca z zrelo igro znali zadržati prednost za končno zmago.

Lestvica:
1. Cimos 47 (+1)
2. Gorenje 46 (+1)
3. Celje 34
4. Loka 32
5. Maribor 28
6. Trimo 27

1. SRL, za prvaka, 5. kolo:

Cimos Koper : Gorenje 26:21 (15:14)

Petek ob 20.00:
Trimo trebnje - Celje PL

Sobota ob 19.00:
Maribor - Lola

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.