City dobil novega meščana: prihaja Jovetić

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanska Fiorentina je na Twitterju objavila informacijo, da je dosegla dogovor za prodajo črnogorskega napadalca Stevana Jovetića, ki se seli v Manchester City.
Oglej si celoten članek

Prestop Stevana Jovetića, ki naj bi Manchester City stal okrog 30 milijonov evrov, je odšel v Manchester uredit Fiorentinin delegat Sandro Mencucci, a zdaj ni več dvomov − Jovetić, ki ga je dolgo časa lovil tudi Juventus, bo oblekel sinje modri dres drugouvrščene ekipe lanskoletne Premier League. 

"Dosežen je bil dogovor z Manchester City Football Clubom za dokončno prodajo nogometaša Stevana Jovetića," je prek Twitterja v četrtek zvečer sporočil italijanski prvoligaš, ki je tako najverjetneje spraznil tudi mesto za slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, s Črnogorcem pa še mastno zaslužil.

Balkanska kolonija še močnejša

Jovetića v Manchestru čaka balkanska kolonija z Bosancem Edinom Džekom in Srboma Matijo Nastasićem ter Aleksandrom Kolarovom. V sezoni 2011/12 je za City igral tudi njegov črnogorski rojak Stefan Savić, ki pa so ga meščani nato prodali prav Fiorentini.

Moštvo, pri katerem bo letos debitiral novi trener Manuel Pellegrini, je tako v le dveh dneh zapravilo okrog 55 milijonov evrov za dve okrepitvi v konici napada. V sredo je namreč Sevilla objavila dogovor za prestop Álvara Negreda, ki bo City stal 25 milijonov evrov.

"Jo-Jo" gre, "Jojo" prihaja

Nekdanji kapetan Partizana, Jovetić, je za Fiorentino igral od leta 2008, ko ga je beograjski klub prodal za okrog 10 milijonov evrov. 23-letni nogometaš je v lanski izjemno uspešni sezoni "Viole" v Serie A na 31 tekmah dosegel 13 golov, Toskanci pa so na četrtem mestu za las ostali brez uvrstitve v kvalifikacije za Ligo prvakov.

Črnogorcu so navijači Fiorentine nadeli vzdevek "Jo-Jo", napadalca, ki je v sezoni 2010/11 utrpel hudo poškodbo križnih vezi, pa bi zdaj lahko nadomestil slovenski "Jojo" Iličić. City se je poleg Negreda in Jovetića že okrepil tudi z brazilskim vezistom Fernandinhom in španskim krilnim nogometašem Jesusom Návasom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.