Šport > Nogomet
41 ogledov

City dobil novega meščana: prihaja Jovetić

Ljajić Jovetić Pescara Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Italijanska Fiorentina je na Twitterju objavila informacijo, da je dosegla dogovor za prodajo črnogorskega napadalca Stevana Jovetića, ki se seli v Manchester City.

Prestop Stevana Jovetića, ki naj bi Manchester City stal okrog 30 milijonov evrov, je odšel v Manchester uredit Fiorentinin delegat Sandro Mencucci, a zdaj ni več dvomov − Jovetić, ki ga je dolgo časa lovil tudi Juventus, bo oblekel sinje modri dres drugouvrščene ekipe lanskoletne Premier League. 

"Dosežen je bil dogovor z Manchester City Football Clubom za dokončno prodajo nogometaša Stevana Jovetića," je prek Twitterja v četrtek zvečer sporočil italijanski prvoligaš, ki je tako najverjetneje spraznil tudi mesto za slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, s Črnogorcem pa še mastno zaslužil.

Balkanska kolonija še močnejša

Jovetića v Manchestru čaka balkanska kolonija z Bosancem Edinom Džekom in Srboma Matijo Nastasićem ter Aleksandrom Kolarovom. V sezoni 2011/12 je za City igral tudi njegov črnogorski rojak Stefan Savić, ki pa so ga meščani nato prodali prav Fiorentini.

Moštvo, pri katerem bo letos debitiral novi trener Manuel Pellegrini, je tako v le dveh dneh zapravilo okrog 55 milijonov evrov za dve okrepitvi v konici napada. V sredo je namreč Sevilla objavila dogovor za prestop Álvara Negreda, ki bo City stal 25 milijonov evrov.

"Jo-Jo" gre, "Jojo" prihaja

Nekdanji kapetan Partizana, Jovetić, je za Fiorentino igral od leta 2008, ko ga je beograjski klub prodal za okrog 10 milijonov evrov. 23-letni nogometaš je v lanski izjemno uspešni sezoni "Viole" v Serie A na 31 tekmah dosegel 13 golov, Toskanci pa so na četrtem mestu za las ostali brez uvrstitve v kvalifikacije za Ligo prvakov.

Črnogorcu so navijači Fiorentine nadeli vzdevek "Jo-Jo", napadalca, ki je v sezoni 2010/11 utrpel hudo poškodbo križnih vezi, pa bi zdaj lahko nadomestil slovenski "Jojo" Iličić. City se je poleg Negreda in Jovetića že okrepil tudi z brazilskim vezistom Fernandinhom in španskim krilnim nogometašem Jesusom Návasom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.