City po naslov tudi z Balotellijem

Foto: Žurnal24 Bil je probletamičen in pogosto kritiziran. Mario Balotelli. (Foto: Reuters)
V najožji krog favoritov za naslov v Premier League sodijo Chelsea, Man United in Man City. Slednji se dan pred prvo tekmo krepijo: podpisal je Balotelli, prihaja Milner, vrnil se je Robinho, morda pride Ibrahimović.
Oglej si celoten članek
Kdo cilja na naslov? Kako so se favoriti okrepili? Kdo je odšel? Preverite tukaj!

Aleksandar Kolarov, Yaya Toure, David Silva in Jerome Boateng so Manchester City okrepili že pred časom, tik pred začetkom sezone pa četa trenerja Roberta Mancinija dobiva dodatne okrepitve. Vrača se Robinho, ki lani ni dobil prave priložnosti in bil za pol leta posojen Santosu. V nekaj dneh naj bi se moštvu pridružil James Milner (iz Aston Ville), že ta petek zvečer pa je na zdravniški pregled v Manchester prišel problematični, a super nadarjeni Mario Balotelli (iz Interja). Takoj zatem je podpisal petletno pogodbo. "Mislim, da je Mario eden najboljših igralcev svoje starosti v Evropi. Sem zelo vesel, da bom delal z njim," je po podpisu dejal trener Mancini. "Njegov način igre bo pravi za Premier League. Ker je mlad, lahko še zelo napreduje." Zanj naj bi odšteli okoli 28 milijonov evrov.

"Žal mi je, da zapuščam Inter in Italijo, saj bi raje igral v domovini. A sem se odločil, da grem tja, kjer bom več igral, saj si želim napredovati. Potrebujem tudi mirno okolje," je odločitev za prestop pojasnil mladi italijanski reprezentant. "Za mano je težko leto. Priznavam svoje napake. Pogosto sem bil pod pritiskom. Kritike so me vznemirjale."

Pred začetkom sezone bo pogodbo z Arsenalom podaljšal trener Arsene Wenger. V klubu je že od leta 1996.

Kot piše The Sun, je Man City Zlatanu Ibrahimoviću ponudil štiriletno pogodbo v višini 116 milijonov evrov, s čimer bi dosedanji član Barcelone postal najbolje plačani nogometaš na svetu. Ponudbo so poslali neposredno na njegov naslov in ne na Barceloninega. Za zdaj gre zgolj za govorice. Če se to vendarle zgodi, kaj bo s Carlosom Tevezom, Emmanuelom Adebayorjem in Roquejem Santa Cruzom. Da bodo lahko plačali novince, moštvo že zapuščata Craig Bellamy in Stephen Ireland.

Pred novo sezono Premier League smo obiskali stadiona Chelseaja in Arsenala. Poglejte si fotoreportaži: Žurnal24 v Arsenalovem raju in Da bi le tekmeca uščipnilo v križu.

S tekmo med londonskim Tottenhamom in Manchester Cityjem se nova sezona Premier League začenja v soboto popoldne. Pri londonskem Chelseaju so prepričani, da bodo ubranili naslov prvaka. Manchester United se z uigranim kadrom namerava vrniti na sam vrh. Londonski Arsenal in Liverpool, ki bosta odigrala prvi derbi sezone (v nedeljo ob 17.00), naj bi se znova borila le za mesta, ki vodijo v Evropo. Podobno velja za Tottenham. Najvišje cilje pa ima še eno moštvo – Manchester City. Slovenski ljubitelji Premier League boste tekme lahko spremljali na Sportklubu in TV3.

Premier League, pari 1. kola:

Sobota, 13.45:
Tottenham – Manchester City
16.00:
Aston Villa – West Ham
Blackburn – Everton
Wigan – Blackpool
Bolton – Fulham
Sunderland – Birmingham
Wolverhampton – Stoke City
18.30:
Chelsea – West Brom
Nedelja, 17.00:
Liverpool – Arsenal
Ponedeljek, 21.00:
Manchester United – Newcastle United

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.