Cityjeva legenda prevzema Burnley

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji zvezdnik Manchester Cityja Vincent Kompany je postal trener angleškega drugoligaša Burnleyja.
Oglej si celoten članek

Vincent Kompany je novi glavni trener angleškega Burnleyja, ki bo v novi sezoni igral v angleški drugi nogometni ligi. Nekdanji zvezdnik Manchester Cityja, ki je prejšnji mesec zapustil trenersko mesto v Anderlechtu, je dejal, da ga "navdušuje izziv, ki ga čaka", klubsko sporočilo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Šestintridesetletnik, ki je z Belgijo leta 2018 osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu, je od leta 2019 pri Anderlechtu opravljal dvojno vlogo igralca trenerja.

Z uradnim koncem profesionalne nogometne poti pa je leta 2020 v klubu prevzel vlogo glavnega trenerja. Maja se je s klubom dogovoril o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Anderlecht je pod njegovo taktirko redno sezono 2021/22 končal na tretjem mestu. V končnici so zasedli tudi tretje mesto.

Kompany, ki je svojo poklicno nogometno kariero leta 2003 tudi začel pri Anderlechtu, s katerim je bil dvakrat državni prvak, je bil od 2006 do 2008 član nemškega Hamburga, nato pa je kar 11 let igral na Otoku za Manchester City, s katerim je osvojil štiri premierligaške naslove, dva pokala FA in širi pokale angleške lige.

"Nogometni klub Burnley je resnično zgodovinska angleška ekipa in v čast mi je biti imenovan za vodjo prve ekipe," je dejal Kompany. "Veselim se, da bom začel delati z igralci in bom skušal ustvariti pozitivno, zmagovalno ekipo za naše navijače, ko se vrnemo na Turf Moor. Navdušen sem bil nad vizijo uprave, ki je usklajena z mojo, in veselim se, da bom odigral svojo vlogo, ko vstopamo v pomembno sezono," je še povedal Kompany, ki bo skušal Burnley popeljati nazaj v elitno premier ligo.

Burnley je prejšnji mesec izgubil status v premier league, ko jih je poraz z 2:1 proti Newcastle Unitedu v zadnjem kolu poslal v championship. Člani po kakovosti najvišjega ranga angleškega nogometa so bili vse od sezone 2016/17.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.