Šport > Nogomet
207 ogledov

Cityjeva legenda prevzema Burnley

Šport: Vincent Kompany Profimedia
Nekdanji zvezdnik Manchester Cityja Vincent Kompany je postal trener angleškega drugoligaša Burnleyja.

Vincent Kompany je novi glavni trener angleškega Burnleyja, ki bo v novi sezoni igral v angleški drugi nogometni ligi. Nekdanji zvezdnik Manchester Cityja, ki je prejšnji mesec zapustil trenersko mesto v Anderlechtu, je dejal, da ga "navdušuje izziv, ki ga čaka", klubsko sporočilo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Šestintridesetletnik, ki je z Belgijo leta 2018 osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu, je od leta 2019 pri Anderlechtu opravljal dvojno vlogo igralca trenerja.

Z uradnim koncem profesionalne nogometne poti pa je leta 2020 v klubu prevzel vlogo glavnega trenerja. Maja se je s klubom dogovoril o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Anderlecht je pod njegovo taktirko redno sezono 2021/22 končal na tretjem mestu. V končnici so zasedli tudi tretje mesto.

Kompany, ki je svojo poklicno nogometno kariero leta 2003 tudi začel pri Anderlechtu, s katerim je bil dvakrat državni prvak, je bil od 2006 do 2008 član nemškega Hamburga, nato pa je kar 11 let igral na Otoku za Manchester City, s katerim je osvojil štiri premierligaške naslove, dva pokala FA in širi pokale angleške lige.

"Nogometni klub Burnley je resnično zgodovinska angleška ekipa in v čast mi je biti imenovan za vodjo prve ekipe," je dejal Kompany. "Veselim se, da bom začel delati z igralci in bom skušal ustvariti pozitivno, zmagovalno ekipo za naše navijače, ko se vrnemo na Turf Moor. Navdušen sem bil nad vizijo uprave, ki je usklajena z mojo, in veselim se, da bom odigral svojo vlogo, ko vstopamo v pomembno sezono," je še povedal Kompany, ki bo skušal Burnley popeljati nazaj v elitno premier ligo.

Burnley je prejšnji mesec izgubil status v premier league, ko jih je poraz z 2:1 proti Newcastle Unitedu v zadnjem kolu poslal v championship. Člani po kakovosti najvišjega ranga angleškega nogometa so bili vse od sezone 2016/17.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.