Član Olimpije z znanim stricem in resnimi osebnimi rečmi

Foto: Profimedia Jalek Felton
Vodstvo košarkarskega kluba Petrol Olimpija je seznam igralcev, ki bodo v sezoni 2018/19 nosili dres ljubljanskega moštva, podaljšalo za novega ameriškega košarkarja.
Oglej si celoten članek

V Ljubljano prihaja dvajsetletni Jalek Felton, ki je v sezoni 2017/18 nosil dres Univerze Severna Karolina. Prihaja iz Mullinsa v Južni Karolini, njegov stric pa je veliko bolj znani Raymond Felton, ki trenutno nosi dres Oklahoma City Thunder v ligi NBA, z Univerzo Severne Karoline pa je 34-letni organizator igre leta 2005 osvojil naslov prvaka NCAA.

Na 22 tekmah v sezoni 2017/18 v dresu UNC je Jalek Felton v povprečju dosegal 2,9 točke, 1,6 podaje in 0,9 skoka na tekmo, na parketu pa v povprečju preživel 9,7 minute na dvoboj. Zanj bo to prva preizkušnja v tujini, velja pa za izjemno talentiranega košarkarja, ki v kratkem času, ki ga je prebil na Severni Karolini, ni pokazal celotnega razkošja svojega talenta.

"Vesel sem, da se bom pridružil klubu, kot je Petrol Olimpija. To je klub z bogato tradicijo, kjer je veliko NBA igralcev začelo svoje kariere. Zame je to velik korak in velik izziv. Agent mi je dejal, da bo Olimpija igrala v različnih tekmovanjih in zaradi tega me vse skupaj še bolj veseli. Igranje v teh tekmovanjih me bo pripravilo na igranje v ligi NBA. Mesto je videti lepo, slišal sem, da je košarka v Ljubljani kot religija, zato bo to zanimiva izkušnja," je dejal Felton.

"Jalek Felton je naslednji igralec, ki smo ga pripeljali v vrste Petrol Olimpije. Prihaja z znamenite košarkarske univerze Severne Karoline. Vsi v klubu si želimo, da bi v prihajajočih mesecih pokazal svoj talent in pripomogel h dobrim rezultatom moštva," je o novi okrepitvi dejal trener Olimpije Zoran Martić.

Ta je bil sicer januarja suspendiran s strani univerze North Carolina, kjer je svojo univerzitetno košarko preigral tudi legendarni Michael Jordan. Felton, ki je ob prihodu na univerzo veljal za enega bolj nadarjenih mladeničev, blestel je namreč v srednješolski konkurenci, je takoj po suspenzu in uvedenem postopku proti njemu izjavil, da zaradi pomankanja podpore, ki mu ga je namenila ekipa, ne namerava več igrati za UNC. Z univerze naj bi bil po besedah njegove odvetnice izključen zaradi "resnih osebnih reči".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:32 13. Julij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.