Šport > Košarka
3180 ogledov

Član Olimpije z znanim stricem in resnimi osebnimi rečmi

Jalek Felton
Vodstvo košarkarskega kluba Petrol Olimpija je seznam igralcev, ki bodo v sezoni 2018/19 nosili dres ljubljanskega moštva, podaljšalo za novega ameriškega košarkarja.

V Ljubljano prihaja dvajsetletni Jalek Felton, ki je v sezoni 2017/18 nosil dres Univerze Severna Karolina. Prihaja iz Mullinsa v Južni Karolini, njegov stric pa je veliko bolj znani Raymond Felton, ki trenutno nosi dres Oklahoma City Thunder v ligi NBA, z Univerzo Severne Karoline pa je 34-letni organizator igre leta 2005 osvojil naslov prvaka NCAA.

Na 22 tekmah v sezoni 2017/18 v dresu UNC je Jalek Felton v povprečju dosegal 2,9 točke, 1,6 podaje in 0,9 skoka na tekmo, na parketu pa v povprečju preživel 9,7 minute na dvoboj. Zanj bo to prva preizkušnja v tujini, velja pa za izjemno talentiranega košarkarja, ki v kratkem času, ki ga je prebil na Severni Karolini, ni pokazal celotnega razkošja svojega talenta.

"Vesel sem, da se bom pridružil klubu, kot je Petrol Olimpija. To je klub z bogato tradicijo, kjer je veliko NBA igralcev začelo svoje kariere. Zame je to velik korak in velik izziv. Agent mi je dejal, da bo Olimpija igrala v različnih tekmovanjih in zaradi tega me vse skupaj še bolj veseli. Igranje v teh tekmovanjih me bo pripravilo na igranje v ligi NBA. Mesto je videti lepo, slišal sem, da je košarka v Ljubljani kot religija, zato bo to zanimiva izkušnja," je dejal Felton.

"Jalek Felton je naslednji igralec, ki smo ga pripeljali v vrste Petrol Olimpije. Prihaja z znamenite košarkarske univerze Severne Karoline. Vsi v klubu si želimo, da bi v prihajajočih mesecih pokazal svoj talent in pripomogel h dobrim rezultatom moštva," je o novi okrepitvi dejal trener Olimpije Zoran Martić.

Ta je bil sicer januarja suspendiran s strani univerze North Carolina, kjer je svojo univerzitetno košarko preigral tudi legendarni Michael Jordan. Felton, ki je ob prihodu na univerzo veljal za enega bolj nadarjenih mladeničev, blestel je namreč v srednješolski konkurenci, je takoj po suspenzu in uvedenem postopku proti njemu izjavil, da zaradi pomankanja podpore, ki mu ga je namenila ekipa, ne namerava več igrati za UNC. Z univerze naj bi bil po besedah njegove odvetnice izključen zaradi "resnih osebnih reči".

Komentarjev 1
  • Avatar Irmkionna
    Irmkionna 22:32 13.julij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

Sorodne novice