Šport > Košarka
1033 ogledov

Pri Olimpiji še naprej zbirajo velike talente

Roman Lisac
Nadarjeni mladi igralci postajajo zaščitni znak nove Petrol Olimpije.

Petrol Olimpija je sklenila večletno pogodbo z 18-letnim črnogorskim košarkarjem Markom Simonovićem, ki velja za enega najbolj obetavnih igralcev svoje generacije. Slovenski državni prvaki bodo tako v novo sezono stopili močnejši; 210 centimetrov visoki Simonović se bo pridružil vrstnikoma, Ukrajincu Isufu Sanonu ter Hrvatu Luki Šamaniću. Trojica velja za ene izmed najbolj talentiranih mladih košarkarjev v Evropi.

Luka Šamanić Iz Barce k Olimpiji Šport Velik talent za več let v dresu zmajev

Simonović je lansko sezono nosil dres Siene, kjer je v drugi italijanski ligi v povprečju v 11,7 minute na tekmo dosegal po 5,2 tocčke in 2,7 skoka na tekmo. Leta 2017 je zaigral tudi na evropskem prvenstvu do 18 let, kjer je za Črno goro dosegal po 17,7 točke in 8,4 skoka na tekmo.

"Izjemno veseli smo, da smo v igralski kader dodali Marka Simonovića, ki se bo prav zagotovo odlično vklopil v moštvo. Skupaj z Luko Šamanićem in Isufom Sanonom lahko odkrito trdimo, da ima Petrol Olimpija v svojih vrstah tri izmed najbolj nadarjenih mladih igralcev. Želimo si, da Petrol Olimpija znova postane valilnica talentov, ne glede na to, ali govorimo o evropskih tekmovanjih ali pa ligi NBA," je dejal direktor kluba Roman Lisac.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.