Šport > Košarka
821 ogledov

Velik talent za več let v dresu zmajev

Luka Šamanić twitter
Nadarjeni košarkar bo po Barceloni oblekel dres Petrol Olimpije.

Petrol Olimpija je močnejša za nadarjenega hrvaškega košarkarja Luko Šamanića, sina slovenski košarkarski javnosti dobro znanega nekdanjega košarkarja Marka Šamanića. 18-letni in 208 cm visoki košarkar, ki igra na položajih krila ter krilnega centra, je z aktualnimi državnimi prvaki podpisal večletno pogodbo, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Olimpija Šport Morgan in Oliver uživala v Ljubljani, a vprašanje, če se vrneta

V Ljubljano Šamanić prihaja iz Barcelone, kjer je v minuli sezoni nastopal za drugo moštvo katalonskega velikana. V drugem najmočnejšem ligaškem tekmovanju v Španiji je Šamanić, ki ga strokovnjaki uvrščajo med največje talente svetovne košarke med vrstniki, v minuli sezoni odigral 22 tekem in v povprečju beležil 5,1 točke in dva skoka na tekmo.

Šamanić je v minulih letih nastopal tudi za mlajše kategorije hrvaške reprezentance. Leta 2016 je nastopil na evropskem prvenstvu do 16 let v poljskem Radomu in v povprečju dosegal 17,7 točk, 10,4 skoka ter 2,7 podaje na tekmo in si prislužil mesto v idealni peterki prvenstva, s svojim moštvom pa je zaigral v polfinalu.

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Po finalu Šport Martič o zasluženi nagradi, Petrov o izpolnjenih ciljih

Znova se je zelo izkazal lani, ko je na evropskem prvenstvu do 18 let v Talinu hrvaško izbrano vrsto vodil do prvega mesta in bil izbran za najkoristnejšega košarkarja prvenstva, povprečno pa je beležil 13,3 točke in 7,3 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.