Šport > Košarka
664 ogledov

Morgan in Oliver uživala v Ljubljani, a vprašanje, če se vrneta

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Anže Petkovšek Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka
Jordana Morgana in Devina Oliverja bo Olimpija težko zadržala za naslednjo sezono. Navijači si gotovo želijo, da se vrneta.

Tako s svojimi igrami in pristopom na parketu kot s simpatičnostjo zunaj njega, sta Američana v vrstah Petrol Olimpije, Devin Oliver in Jordan Morgan, to sezono osvojila srca ljubiteljev košarke v Ljubljani in širše. Se je pa obema iztekla pogodba. Gotovo jima je zrasla cena. Vprašanje je tudi, ali si direktor Roman Lisac raje ne želi košarkarjev, ki bi jih sam pripeljal v klub kot pa njiju, ki sta prišla pod prejšnjim vodstvom. Po zadnji tekmi finala odgovorov, ali ostajata ali ne, nismo dobili.

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Po finalu Šport Martič o zasluženi nagradi, Petrov o izpolnjenih ciljih

"Ne vem, kaj prinaša prihodnost. Tukaj sem se imel lepo. Z veseljem sem igral v Olimpiji. Upam, da se razplete po željah vseh," je povedal Morgan, ki je bil s 23 točkami najboljši strelec pete finalne tekme. Tudi Oliver, MVP finalne serije, o  morebitni tretji sezoni v Ljubljani ni dal konkretnega odgovora. "O tem danes nočem govoriti. Pri Olimpiji se počutim odlično, v Ljubljani res uživam. Možno je vse." Se je pa zaljubil v Slovenko, morda dodaten razlog, da vendarle ostane.

Čeprav oba odlična skrbita za svoje telo in kljub številnim udarcem ter agresivni igri vso sezono nista utrpela resnejše poškodbe, pa sta izčrpana končala naporno sezono. "Nisem sicer izpolnil vseh svojih osebnih ciljev, a te si postavljam zelo visoko," je novinarjem v Stožicah pripovedoval Morgan. "Vseeno pa sem imel svojo najboljšo sezono. Še naprej bi rad napredoval. Zdaj pa bi rad nekaj dni samo sedel, si malo spočil. Že naslednji teden pa se vrnem v telovadnico."

"Bilo je popolno. Vem, da so imeli v preteklosti denarne težave. Nobenih denarnih težav ni bilo. "

O igranju za Olimpijo Morgan govori z izbranimi besedami. "Bilo je popolno. Vem, da so imeli v preteklosti denarne težave. Nobenih denarnih težav ni bilo. Stanovanje je bilo super, dvorana ena najlepših v Evropi. Pa še veliko smo igrali. Prišel sem, da bi odigral veliko košarke. In sem odigral 79. tekmo, če ne štejem tekem predsezone. To sem si želel. Ne vem sicer, če si bom to še želel," je povedal v smehu. Igra pa se tudi dobra košarka, zaključuje: "Veliko košarkarjev, ki igrajo v tujini, je prišlo na zadnjo tekmo. Tudi Goran Dragić je bil tukaj. Lepo je, da pridejo nazaj in nas podpirajo. S Krko v ligi ABA se bo naslednjo sezono slovenska košarka še dvignila."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.