Šport > Košarka
199 ogledov

Martič o zasluženi nagradi, Petrov o izpolnjenih ciljih

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Anže Petkovšek Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka
"Dobili smo zasluženo nagrado," je po 17. slovenski zvezdici povedal trener Petrol Olimpije, Zoran Martič. S sezono je lahko zadovoljen tudi trener poražene Krke, Simon Petrov: "Mi smo naše cilje izpolnili."

Zaslužen in prigaran naslov prvaka. S temi besedami je vidno olajšan in prvič po nekaj mesecih z nasmeškom razplet državnega prvenstva pospremil trener Olimpije, Zoran Martič. Krko so v finalu premagali s 3 proti 2 v zmagah. Na zadnjih sedmih medsebojnih tekmah v letošnji sezoni pa so zmagali petkrat. "Vedel sem, da bo Krka najtežji možen nasprotnik, ki ga lahko dobimo v finalu. So namreč fizično močnejši od nas. Na vsakem igralnem mestu lahko z nami igrajo ena na ena," je o zahtevnosti letošnjega finala razlagal Martič. Spomnil je, da je to šele tretja lovorika Ljubljančanov v skupaj že devetih finalih z Novomeščani.

Prvaki Lige Nova KBM KK Olimpija | Avtor: Anže Petkovšek Prvaki Lige Nova KBM KK Olimpija Anže Petkovšek
Že res, da je nagrado za najboljšega igralca finalne serije dobil Devin Oliver, a Martič je še enkrat več poudaril, da je naslov zasluga prav vseh v klubu. "Uprave, ki je zagotovila, da klub normalno posluje; mojega štaba, ki se je moral pripraviti na 80 uradnih tekem in prav vseh igralcev, ki so morali teh 80 tekem zdržati, se prilagoditi mojim zahtevam in na koncu smo dobili zasluženo nagrado."

Skoraj 5.000 navijačev na zadnji tekmi v Stožicah je lep signal, da prestolnica spet diha s klubsko košarko. "Bilo bi res lepo, da bi se v Ljubljani košarka prebudila, da bi šla na še višji nivo." Če si bodo uspeli izboriti povabilo v eurocup, še ni jasno. Zagotovo pa bodo ciljali na polfinale lige ABA. Je zato pametno zadržati jedro ekipe (Oliverju, Jordanu Morganu in Gregorju Hrovatu so pogodbe potekle) in pripeljati še dodatne okrepitve? "Odvisno od ciljev, odvisno od finančnih zmožnosti, odvisno od koncepta, od mnogo stvari. Ampak pustimo zdaj to, ni še čas za te debate." Niti ni jasno, ali Martič ostaja trener Olimpije.

Prvaki Lige Nova KBM KK Olimpija Finale DP Šport Prvaka odločil podaljšek na odločilni tekmi

Krka zaradi krajše klopi na koncu ni zdržala zahtevnosti dolge finalne serije, a v novomeškem taboru po koncu sezone vseeno ne smejo ničesar obžalovati. "Težko po takšnem trilerju in porazu govorim z navdušenjem, ampak mi smo naše cilje izpolnili," je povedal trener Simon Petrov. "Prvi in najpomembnejši cilj z uvrstitvijo v ligo ABA. V finalu pa smo se uspeli kosati z Olimpijo, kar je za našo mlado ekipo fantastičnem dosežek."

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Znova obujeno rivalstvo med Ljubljano in Novim mestom bo naslednjo sezono dobilo še dve dodatni tekmi - v prvi ligi ABA. In to je samo dobro za slovensko košarko, pove Petrov. "Nam je v interesu, da igramo s takimi odličnimi ekipami. Prepričan sem, da bosta obe ekipi naslednje leto igrali še boljšo košarko." A da bi se lahko kosali z ekipami prve lige ABA, bodo ekipo morali okrepiti. "Seveda, jaz pričakujem, da bomo še močnejši, predvsem za nekaj mladih fantov, ki bodo trdo delali čez poletje in dobili naslednjo sezono priložnost, da se dokažejo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.