Šport > Košarka
105 ogledov

V Novem mestu pripravljeni na slavje

Krka twitter KZS
Danes ob 20. uri se v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu obeta veliki košarkarski derbi, v katerem si lahko Krka pribori osmi naslov državnega prvaka.

Krka še naprej navdušuje. Potem ko je v polfinalu lige Nova KBM izločila favorizirano Sixt Primorsko, je v finalu na pragu še enega velikega presenečenja. Po treh tekmah s Petrolom Olimpijo vodi z 2:1 v zmagah in si lahko danes s tretjo zaporedno zmago nad Ljubljančani pred svojimi gledalci zagotovi prvi naslov državnega prvaka po 2014, oziroma drugega letos po osvojitvi druge Aba lige.

Če bomo igrali dovolj moško, čvrsto, bomo odločitev o prvaku prestavili na torek.

Zoran Martić

Novomeščani so prvo tekmo v Stožicah izgubili z 21 točkami razlike, na drugi v Novem mestu so slavili z 80:78, na tretji v Tivoliju pa so dobesedno povozili domačine in zasluženo zmagali s 83:67. V prvi četrtini so domačinom nasuli 33 točk, kar je bila najslabša četrtina Zmajev v finalih državnih prvenstev v zadnjih enajstih letih. Krka je Petrolu Olimpiji tako zadala dva zaporedna poraza po desetih zmagah v nizu oziroma prva po začetku februarja.

Krka Finale DP Šport Krka ima zaključno žogo

Glede na prikazano v dosedanjih treh tekmah so Novomeščani blizu uspeha, saj imajo pravo energijo, spoznali so, kako morajo igrati proti Petrolu Olimpiji, vseeno pa ima slednja večji nabor igralcev, ki je lahko v natrpanem urniku finalnih tekem na dva do tri dni odločilen.

Trener Krke Simon Petrov stavi na moštveni duh in domačo publiko, strateg Petrola Olimpije Zoran Martić pa pravi: "Pokazati moramo pravi obraz in se Krki zoperstaviti z njeno igro. Če bomo igrali dovolj moško, čvrsto, bomo odločitev o prvaku prestavili na torek."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.