Šport > Košarka
98 ogledov

Zmaji na prvi tekmi povedli

Petrol OLimpija MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi
Ljubljančani so naredili prvi korak k ubraniti naslova.

Košarkarji Petrola Olimpije so dobili prvi tekmo finalne serije lige Nova KBM proti Krki. V Stožicah so slavili z 90:69 (15:18, 39:33, 66:52).

Ekipi igrata na tri zmage, druga tekma pa bo v torek, 22. maja, ob 18. uri v Novem mestu.

Najboljša strelca pri domačih sta bila Jan Špan z devetnajstimi točkami ter Devin Oliver s petnajstimi, v vrstah Krke pa je največ točk zbral Žiga Dimec - 13.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Začetek tekme je bil za nas zelo stresen. Slabo smo jo odprli, hkrati pa se nam je poškodoval McCarron. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se zbrali in začeli igrati svojo igro. Mislim, da smo nato zasluženo zmagali, a to je le prva od treh zmag, ki jih potrebujemo za izpolnitev cilja."

Simon Petrov, trener Krke: "Težko rečem, kaj je šlo narobe. Moram si najprej še enkrat ogledati tekmo, zagotovo pa je res, da naša obramba ni bila prava. Šepala je na vseh pozicijah, tako da je Petrol Olimpija zlahka dosegala koše. Dala jih je veliko preveč, da bi lahko upali na presenečenje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice